NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Chrenová omáčka podľa Sonizny
Chrenová omáčka podľa Sonizny
Recept Chrenová omáčka podľa Sonizny
sonizna    ·   18.9.2020

Chrenová omáčka podľa Sonizny

Chrenová omáčka podľa Sonizny.

Suroviny

Na vývar

800 g
údené mäso
2 ks
mrkva
2 ks
petržlen
2 ks
bôbkový list
3 ks
nové korenie
4 ks
čierne korenie celé
1/4 lyžičky
soľ

Na omáčku

75 g
sadlo
100 g
múka
150 ml
smotana
1 ks
chren
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mrkvu a petržlen ošúpeme a necháme v celku. Dáme ich do hrnca, pridáme mäso, nové korenie, čierne korenie a bôbkový list a varíme hodinu.
  2. Potom vývar necháme zľahka vychladnúť, mäso vylovíme a nakrájame na plátky. Vývar precedíme, zeleninu a korenie vyhodíme.
  3. Sadlo necháme rozpustiť v hrnci, pridáme múku a miešame, kým začne zápražka voňať. Zalejeme to litrom vývaru a smotanou. Povaríme 15-20 minút.
  4. Medzitým nastrúhame chren. Polovicu pridáme do omáčky a dve minúty povaríme. Ochutnáme a prípadne pridáme viac chrenu.
  5. Omáčku môžeme prepasírovať, ale nie je to nutné. Omáčku podávame s plátkom údeného mäsa a s knedľou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár