Chrenová omáčka podľa Sonizny
Chrenová omáčka podľa Sonizny.
Pridal: sonizna, 18.9.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
SUROVINY
Na vývar
800 gúdené mäso
2 ksmrkva
2 kspetržlen
2 ksbôbkový list
3 ksnové korenie
4 ksčierne korenie celé
1/4 lyžičkysoľ
Na omáčku
75 gsadlo
100 gmúka
150 mlsmotana
1 kschren
- Mrkvu a petržlen ošúpeme a necháme v celku. Dáme ich do hrnca, pridáme mäso, nové korenie, čierne korenie a bôbkový list a varíme hodinu.
- Potom vývar necháme zľahka vychladnúť, mäso vylovíme a nakrájame na plátky. Vývar precedíme, zeleninu a korenie vyhodíme.
- Sadlo necháme rozpustiť v hrnci, pridáme múku a miešame, kým začne zápražka voňať. Zalejeme to litrom vývaru a smotanou. Povaríme 15-20 minút.
- Medzitým nastrúhame chren. Polovicu pridáme do omáčky a dve minúty povaríme. Ochutnáme a prípadne pridáme viac chrenu.
- Omáčku môžeme prepasírovať, ale nie je to nutné. Omáčku podávame s plátkom údeného mäsa a s knedľou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křenová omáčka podle sonizny.
KOMENTÁRE K RECEPTU