Chrenová omáčka podľa Sonizny

Recept Chrenová omáčka podľa Sonizny

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

FOTKA OD VÁS
Recept Chrenová omáčka podľa Sonizny
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chrenová omáčka podľa Sonizny.

FOTKA OD VÁS
Recept Chrenová omáčka podľa Sonizny

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

SUROVINY

Na vývar

800 gúdené mäso
2 ksmrkva
2 kspetržlen
2 ksbôbkový list
3 ksnové korenie
4 ksčierne korenie celé
1/4 lyžičkysoľ

Na omáčku

75 gsadlo
100 gmúka
150 mlsmotana
1 kschren

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mrkvu a petržlen ošúpeme a necháme v celku. Dáme ich do hrnca, pridáme mäso, nové korenie, čierne korenie a bôbkový list a varíme hodinu.
  2. Potom vývar necháme zľahka vychladnúť, mäso vylovíme a nakrájame na plátky. Vývar precedíme, zeleninu a korenie vyhodíme.
  3. Sadlo necháme rozpustiť v hrnci, pridáme múku a miešame, kým začne zápražka voňať. Zalejeme to litrom vývaru a smotanou. Povaríme 15-20 minút.
  4. Medzitým nastrúhame chren. Polovicu pridáme do omáčky a dve minúty povaríme. Ochutnáme a prípadne pridáme viac chrenu.
  5. Omáčku môžeme prepasírovať, ale nie je to nutné. Omáčku podávame s plátkom údeného mäsa a s knedľou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť