Chilli con carne s ryžou

Recept Chilli con carne s ryžou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chilli con carne s tajnou ingredienciou, ktoré chutí naozaj božsky. Ako prílohu podávame ryžu, ale môžeme podávať aj s klasickou zemiakovou kašou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

450 gmleté zadné hovädzie mäso
1 kscibuľa
5 strúčikovcesnak
2 lyžiceolivový olej
1 lyžicamleté čili
plechovkadrvené paradajky
2 lyžiceparadajkový pretlak
2 lyžičkyrímska rasca
2 lyžičkytrstinový cukor
1 ksčerstvá červená paprika
2 lyžičkymletá sladká paprika
plechovkačervená fazuľa v slanom náleve
2 štvorčekyhorká čokoláda
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na rozpálený olej vhodíme najemno nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a necháme zosklovatieť.
  2. Potom pridáme na kocky nakrájanú papriku, rascu, papriku mletú, chilli a necháme rozvoňať.
  3. Pridáme mäso a sprudka cca 10 minút za intenzívneho miešania restujeme. Vyklopíme do panvice paradajky z plechovky aj so šťavou, pridáme cukor, dosolíme a okoreníme, prevaríme na miernom plameni cca 10 minút.
  4. Potom pridáme zcedenú fazuľu. Prehrejeme a na záver pridáme čokoládu a necháme rozpustiť.
  5. Podávame s pečivom alebo s ryžou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť