Cherry domáci likér

Recept Cherry domáci likér
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sladké malé plody s výraznou chuťou. Čerešne patria medzi obľúbené ovocie. Na prípravu likéru budeme potrebovať...

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

300 gčerešne s kôstkami
300 gkryštálový cukor
500 mlbrandy
1 ksvanilkový lusk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme čisté fľaše, ktoré dôkladne umyjeme a osušíme.
  2. Čerešne na prípravu likéru by mali byť dobre vyzreté, tmavé a malé. Umyjeme ich, osušíme a vložíme do fľaše. Cez lievik pridáme cukor, ktorý sme zmiešali s vanilkou, zalejeme 500 ml brandy a necháme niekoľko hodín denne na slnku zrieť. Dozrievanie trvá cca 40 dní. Je to síce dlho, ale ako sa hovorí, na dobré sa oplatí čakať.
  3. Po 40 dňoch môžeme preliať čerešňový alkohol do inej fľaše, ale nemusíme. Skladujeme na tmavom mieste. Po dopití alkoholu môžeme čerešne použiť na prípravu praliniek. Na zdravie!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť