Cheesecake s polevou z lesného ovocia

Recept Cheesecake s polevou z lesného ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake je skvelým dezertom. Ak nepreferujete koláče s rôznymi čokoládovými polevami, či plnkami a radšej siahnete po nejakom sviežom, ovocnom, pripravte si takýto cheesecake. Stačí ho trošku ozdobiť a máte pripravený krásne vyzerajúci dezert, či už ku kávičke alebo pre návštevu.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Sušienkový základ

130g
70g

Plnka

500gmscarpone
250gjemný tvaroh
200gkyslá smotana
2ksvajce
2 PLhladká múka
120gpráškový cukor

Poleva

400gmrazené ovocie - lesná zmes
2 PLzlatý klas

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme, pridáme maslo izbovej teploty a znovu pomixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie (len dno). Zmes rovnomerne utlačíme na dno formy. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 8-10 minút.
  2. Mascarpone, tvaroh a smotanu vyšľaháme ručným mixérom. Prišľaháme vajíčka, pridáme muku a cukor a opäť prešľaháme alebo premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
  3. Plnku vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 50 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou.
  4. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu. Až potom ho vyberáme.
  5. Na prípravu polevy dáme do hrnca ovocie, ktoré povaríme a následne rozmixujeme. Rozmixovanú ovocnú zmes prepasírujeme cez sitko. Hladkú časť dáme opäť do hrnca, pridáme zlatý klas rozmiešaný v troche vody (2 PL) a varíme do zhustnutia. Necháme chvíľu vychladnúť.
  6. Polevu, nie horúcu, vylejeme na cheesecake. Nepoužijeme ju celú, no zvyšok môžete dať do uzatvárateľnej sklenenej nádoby (zaváraninový pohár) a skladovať v chladničke. Takto pripravený cheesecake odložíme do chladničky, v ideálnom prípade cez noc. Následne ho nakrájame a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Parádny recept... minulý týždeň som robila svoj prví Číííz :D :D vybrala som si tento recept a bol perfektný. Ani som ho nestihla odfotiť :D dnes večer idem robiť opäť...na noc ho nechám v chladničke a ráno ho odfotím a pridám fotku... mňááám

1.4.2022, _Nikoleta_ (autor) odpovedať00

Super, ďakujem :)

31.3.2022, NejLucka (administrátor) odpovedať00

dík

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť