NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Cheesecake s čučoriedkovým mramorovým efektom
Cheesecake s čučoriedkovým mramorovým efektom
Recept Cheesecake s čučoriedkovým mramorovým efektom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Cheesecake s čučoriedkovým mramorovým efektom

Tentokrát tu máme cheesecake, ktorý je trošku ozvláštnený svojim vzorom. Vďaka čučoriedkovej poleve, ktorú som do krému nevmiešala, ale pekne navrstvila, vyzerá tento koláč zaujímavo a nepotrebuje žiadnu polevu, či zdobenie. Určite ním prekvapíte akúkoľvek návštevu, či blízkych.

30 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

200 g
sušienky
100 g
maslo

Plnka

500 g
jemný tvaroh
250 g
cream cheese/ nátierkové maslo
200 g
kyslá smotana
2 kusy
vajce
100 g
biela čokoláda
80 g
práškový cukor
2 polievkové lyžice
hladká múka

Čučoriedková vrstva

250g
rozmrazené čučoriedky
1 polievková lyžica
kukuričný škrob
1 kus (20 g)
vanilínový cukor
1 polievková lyžica
práškový cukor
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť mixujeme. Vzniknutú zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne popritláčame po okrajoch aj na dno formy. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Pripravíme si čučoriedkovú zmes. V troche šťavy, ktorú pustili mrazené čučoriedky si rozmiešame kukuričný škrob. Čučoriedky spolu s cukrami a škrobom varíme na miernom ohni do zhustnutia. Podľa konzistencie môžeme priliať aj vodu. Mierne hustú čučoriedkovú zmes prepasírujeme cez sitko. Vzniknutú hladkú časť necháme vychladnúť.
  3. Tvaroh, cream cheese a kyslú smotanu vyšľaháme. Prišľaháme vajíčka. Bielu čokoládu roztopíme a vmiešame do tvarohovej plnky. Nakoniec primiešame múku a cukor.
  4. Polovicu plnky vylejeme na sušienkový základ. Teraz nalejeme polovicu hladkej čučoriedkovej zmesi a špajdlou poprechádzame po vrchu a vytvoríme rôzne vzory. Ďalej nalejeme druhú časť plnky a na vrch opäť čučoriedkovú zmes, z ktorej na vrchu pomocou špajdle vytvoríme vzor - "mramorový efekt".
  5. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov 50-60 minút. Pri pečení cheesecake zvyknem dávať na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu. Následne cheesecake odložíme do chladničky ideálne cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár