Cheesecake s čučoriedkovým mramorovým efektom

Recept Cheesecake s čučoriedkovým mramorovým efektom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tentokrát tu máme cheesecake, ktorý je trošku ozvláštnený svojim vzorom. Vďaka čučoriedkovej poleve, ktorú som do krému nevmiešala, ale pekne navrstvila, vyzerá tento koláč zaujímavo a nepotrebuje žiadnu polevu, či zdobenie. Určite ním prekvapíte akúkoľvek návštevu, či blízkych.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ

200 gsušienky
100 gmaslo

Plnka

500 gjemný tvaroh
250 gcream cheese/ nátierkové maslo
200 gkyslá smotana
2 kusyvajce
100 gbiela čokoláda
80 gpráškový cukor
2 polievkové lyžicehladká múka

Čučoriedková vrstva

250grozmrazené čučoriedky
1 polievková lyžicakukuričný škrob
1 kus (20 g)vanilínový cukor
1 polievková lyžicapráškový cukor
voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť mixujeme. Vzniknutú zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne popritláčame po okrajoch aj na dno formy. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Pripravíme si čučoriedkovú zmes. V troche šťavy, ktorú pustili mrazené čučoriedky si rozmiešame kukuričný škrob. Čučoriedky spolu s cukrami a škrobom varíme na miernom ohni do zhustnutia. Podľa konzistencie môžeme priliať aj vodu. Mierne hustú čučoriedkovú zmes prepasírujeme cez sitko. Vzniknutú hladkú časť necháme vychladnúť.
  3. Tvaroh, cream cheese a kyslú smotanu vyšľaháme. Prišľaháme vajíčka. Bielu čokoládu roztopíme a vmiešame do tvarohovej plnky. Nakoniec primiešame múku a cukor.
  4. Polovicu plnky vylejeme na sušienkový základ. Teraz nalejeme polovicu hladkej čučoriedkovej zmesi a špajdlou poprechádzame po vrchu a vytvoríme rôzne vzory. Ďalej nalejeme druhú časť plnky a na vrch opäť čučoriedkovú zmes, z ktorej na vrchu pomocou špajdle vytvoríme vzor - "mramorový efekt".
  5. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov 50-60 minút. Pri pečení cheesecake zvyknem dávať na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu. Následne cheesecake odložíme do chladničky ideálne cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť