Cheesecake s bielou čokoládou a jahodovým želé

Recept Cheesecake s bielou čokoládou a jahodovým želé
FOTKA OD VÁS
Recept Cheesecake s bielou čokoládou a jahodovým želéRecept Cheesecake s bielou čokoládou a jahodovým želé
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mamička chcela niečo sladké a pretože viem, že miluje cheesecake, tak som sa pustila do hľadania správneho receptu na internete. Našla som ich veľa a poviem vám, bolo ťažké rozhodnúť sa, ktorý upečiem. Tak som spojila dva recepty a vznikol tento skvelý, neodolateľný koláčik, ktorý zožal neskutočný úspech. Chutilo každému a dokonca si mnohí pýtali aj recept. Také odozvy potešia. Určite vyskúšajte aj vy. Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS
Recept Cheesecake s bielou čokoládou a jahodovým želéRecept Cheesecake s bielou čokoládou a jahodovým želé

SUROVINY

Základ:

250 gsušienky
100 grozpustené maslo

Biela vrstva:

500 gjemný tvaroh
200 gmascarpone
150 gkyslá smotana
2 ksvajce
200 gbiela čokoláda
2 lyžicemed
1 lyžičkavanilková esencia
1 lyžicašpaldová hladká múka

Vrch:

500 mlrozmixované jahody
1 bal.želé
podľa chuticukor alebo med

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 22 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov.
  2. Sušienky rozmixujeme mixérom na prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Hmotu navrstvíme na dno formy a pekne uhladíme.
  3. Tvaroh, mascarpone, smotanu, vajíčka, med, vanilku a špaldovú múku vymiešame do jednotnej hmoty a pridáme rozpustenú bielu čokoládu. Tvarohovú plnku navrstvíme na základ a pekne uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme 55-60 minút. Ak sa stred bude triasť, nevadí - chladnutím stuhne. Po upečení necháme vychladnúť.
  4. Jahody rozmixujeme. Dreň prelejeme do hrnca, pridáme želé a privedieme do varu.
  5. Varíme 1 minútu a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť a navrstvíme na tvarohovú plnku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť