Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami

Pridal: dobrotydulinka, 7.5.2021
Kategorie: Torty, Sladké torty, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Múčniky, Nepečené dezerty, Jahody, Podľa ovocia
Nahraj fotku a pochváľ sa
Cheesecake je už známy dezert aj u nás. Veľmi rada ho pripravujem, pretože pri tomto dezerte sa dá experimentovať. Môžete pridať všetko možné, rôzne ovocie, nastrúhanú čokoládu do tvarohovej hmoty alebo môžete pridať mascarpone, alebo ricottu, alebo iný smotanový syr. Viete ho pripraviť aj v lete, ak pridáte citrónovú šťavu alebo ovocie, môže vás dokonale osviežiť počas horúcich dní alebo ho viete pripraviť aj na sladko s karamelovou alebo čokoládovou polevou. No, spôsobov je veľa, tak už len vybrať ten správny recept a môžeme sa pustiť do prípravy. Autor: Dulinka
Pridal: dobrotydulinka, 7.5.2021
Kategorie: Torty, Sladké torty, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Múčniky, Nepečené dezerty, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
Korpus:
Náplň č.1:
Náplň č.2:
Na ozdobenie:
- Najskôr si dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a začneme sušenkovým korpusom. Sušienky rozdrvíme buď valčekom, alebo v mixéri. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.
- Pokračujeme pečenou vrstvou. Rozohrejeme rúru na 175° C a vložíme na jej dno pekáč s vodou, aby sme mali v rúre vlhko. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, tvarohom, šťavou a kôrou z limetky. Po jednom pridávame vajíčka, vždy jedno zašľaháme a pridáme ďalšie. Všetko nalejeme na sušienkový základ a pečieme 15 min na 175° C. Znížime teplotu na 120° C a pečieme ešte 30 min.
- Pred naliatím jahodovej vrstvy na tortu práškovú želatínu rozpustíme v troške horúcej vody.
- Používam ten veľký sáčok práškovej želatíny z Lidlu. Na toto množstvo 2 lyžičky stačili. Po lyžiciach k želatíne zamiešavame jahodovú zmes. Jahodovú vrstvu natrieme na pečenú časť torty a znova dáme chladiť.
- Tortu chladíme minimálne ďalšie 3 hodiny. Dozdobíme celými jahodami a prípadne lístkami mäty či medovky.
Môj blog: Dobrotydulinka