NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami
Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami
Recept Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
dobrotydulinka dobrotydulinka    ·   7.5.2021

Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami

Cheesecake je už známy dezert aj u nás. Veľmi rada ho pripravujem, pretože pri tomto dezerte sa dá experimentovať. Môžete pridať všetko možné, rôzne ovocie, nastrúhanú čokoládu do tvarohovej hmoty alebo môžete pridať mascarpone, alebo ricottu, alebo iný smotanový syr. Viete ho pripraviť aj v lete, ak pridáte citrónovú šťavu alebo ovocie, môže vás dokonale osviežiť počas horúcich dní alebo ho viete pripraviť aj na sladko s karamelovou alebo čokoládovou polevou. No, spôsobov je veľa, tak už len vybrať ten správny recept a môžeme sa pustiť do prípravy. Autor: Dulinka

30 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

150 g
maslové sušienky
50 g
maslo

Náplň č.1:

250 g
mascarpone
250 g
tvaroh
125 g
práškový cukor
1 ks
limetka
3 ks
vajce

Náplň č.2:

250 g
mascarpone
350 g
jahoda
3 lyžice
práškový cukor
2 lyžičky
vanilkový extrakt
2 lyžičky
želatína
trochu
horúca voda

Na ozdobenie:

lístky
medovka
lístky
mäta
jahoda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a začneme sušenkovým korpusom. Sušienky rozdrvíme buď valčekom, alebo v mixéri. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.
  2. Na dno formy natlačíme lyžicou sušienkový základ a dáme do chladničky.
  3. Pokračujeme pečenou vrstvou. Rozohrejeme rúru na 175° C a vložíme na jej dno pekáč s vodou, aby sme mali v rúre vlhko. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, tvarohom, šťavou a kôrou z limetky. Po jednom pridávame vajíčka, vždy jedno zašľaháme a pridáme ďalšie. Všetko nalejeme na sušienkový základ a pečieme 15 min na 175° C. Znížime teplotu na 120° C a pečieme ešte 30 min.
  4. Pečený cheesecake necháme dobre vychladiť minimálne 4 hodiny. Preto začneme robiť cheesecake ráno alebo deň vopred. Mascarpone premiešame s cukrom a extraktom. Prisypeme jahody, ktoré roztlačíme vidličkou a premiešame. Uložíme do chladničky, kým nám nevychladne pečená vrstva torty.
  5. Pred naliatím jahodovej vrstvy na tortu práškovú želatínu rozpustíme v troške horúcej vody.
  6. Používam ten veľký sáčok práškovej želatíny z Lidlu. Na toto množstvo 2 lyžičky stačili. Po lyžiciach k želatíne zamiešavame jahodovú zmes. Jahodovú vrstvu natrieme na pečenú časť torty a znova dáme chladiť.
  7. Tortu chladíme minimálne ďalšie 3 hodiny. Dozdobíme celými jahodami a prípadne lístkami mäty či medovky.

Môj blog: Dobrotydulinka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár