Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami

Recept Cheesecake {pečene nepečený} s jahodami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake je už známy dezert aj u nás. Veľmi rada ho pripravujem, pretože pri tomto dezerte sa dá experimentovať. Môžete pridať všetko možné, rôzne ovocie, nastrúhanú čokoládu do tvarohovej hmoty alebo môžete pridať mascarpone, alebo ricottu, alebo iný smotanový syr. Viete ho pripraviť aj v lete, ak pridáte citrónovú šťavu alebo ovocie, môže vás dokonale osviežiť počas horúcich dní alebo ho viete pripraviť aj na sladko s karamelovou alebo čokoládovou polevou. No, spôsobov je veľa, tak už len vybrať ten správny recept a môžeme sa pustiť do prípravy. Autor: Dulinka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

150 gmaslové sušienky
50 gmaslo

Náplň č.1:

250 gmascarpone
250 gtvaroh
125 gpráškový cukor
1 kslimetka
3 ksvajce

Náplň č.2:

250 gmascarpone
350 gjahoda
3 lyžicepráškový cukor
2 lyžičkyvanilkový extrakt
2 lyžičkyželatína
trochuhorúca voda

Na ozdobenie:

lístkymedovka
lístkymäta
jahoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a začneme sušenkovým korpusom. Sušienky rozdrvíme buď valčekom, alebo v mixéri. Maslo rozpustíme a zmiešame so sušienkami.
  2. Na dno formy natlačíme lyžicou sušienkový základ a dáme do chladničky.
  3. Pokračujeme pečenou vrstvou. Rozohrejeme rúru na 175° C a vložíme na jej dno pekáč s vodou, aby sme mali v rúre vlhko. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, tvarohom, šťavou a kôrou z limetky. Po jednom pridávame vajíčka, vždy jedno zašľaháme a pridáme ďalšie. Všetko nalejeme na sušienkový základ a pečieme 15 min na 175° C. Znížime teplotu na 120° C a pečieme ešte 30 min.
  4. Pečený cheesecake necháme dobre vychladiť minimálne 4 hodiny. Preto začneme robiť cheesecake ráno alebo deň vopred. Mascarpone premiešame s cukrom a extraktom. Prisypeme jahody, ktoré roztlačíme vidličkou a premiešame. Uložíme do chladničky, kým nám nevychladne pečená vrstva torty.
  5. Pred naliatím jahodovej vrstvy na tortu práškovú želatínu rozpustíme v troške horúcej vody.
  6. Používam ten veľký sáčok práškovej želatíny z Lidlu. Na toto množstvo 2 lyžičky stačili. Po lyžiciach k želatíne zamiešavame jahodovú zmes. Jahodovú vrstvu natrieme na pečenú časť torty a znova dáme chladiť.
  7. Tortu chladíme minimálne ďalšie 3 hodiny. Dozdobíme celými jahodami a prípadne lístkami mäty či medovky.

Môj blog: Dobrotydulinka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť