NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Cheesecake Margot
Cheesecake Margot
Recept Cheesecake Margot
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   12.3.2022

Cheesecake Margot

Nebíčko v papuľke. Cheesecake je u nás doma veľmi obľúbený, či už pečený alebo nepečený. Máme radi ovocné, vanilkové, čokoládové alebo takéto netradičné, s chuťou obľúbenej tyčinky. Určite vyskúšajte. Mám v zálohe ďalšie, tak postupne budem pridávať. Autor: Mineralka

25 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

200 g
maslové sušienky
90 g
maslo
1 lyžica
kakao

Náplň:

250 g
mascarpone
200 g
kyslá smotana
250 g
jemný tvaroh
1 ks
margot čokoláda
3 ks
sójový suk čokoláda
25 g
kokos
2,5 lyžice
rum
30 g
práškový cukor
1 ks
vajce

Čokoládová ganache:

80 ml
smotana na šľahanie
150 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mixéri rozmixujeme sušienky a pridáme kakao, krátko premixujeme. Nakoniec pridáme roztopené maslo a premiešame. Na dno formy dáme papier na pečenie, pozor iba na spodok, kraje nemusíme. Sušienky natlačíme do formy na pečenie o priemere 23 cm a pečieme 10 min na 150 stupňov. Kým sa pečie cesto - sušienkový základ, pripravíme krém.
  2. Margot rozmixujeme na menšie kúsky a odložíme na bok. Potom rozmixujeme sójové tyčinky na malé kúsky. Krém pripravíme tak, že  mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu, cukor, kokos, rum, rozmixované sójové tyčinky a vajíčko premiešame pomocou mixéra.
  3. Na pedpečený korpus nasypeme rozmixovanú margot a na to nalejeme krém. Dáme piecť na 150-160 stupňov na 50 až 60 min. Sledujeme a ak začne byť žltý z bokov, kľudne rúru vypneme. Po upečení je dobré nechať cheesecake v rúre, aby sa nepretrhol.
  4. Ak je cheesecake vychladnutý, môžeme dať naň čokoládovú ganache. Pripravíme si ju tak, že v hrnci roztopíme čokoládu so smotanou. Potom nalejeme na vychladnutý koláč.
  5. Dáme do chlaničky na noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár