Cheesecake Margot

Recept Cheesecake Margot
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebíčko v papuľke. Cheesecake je u nás doma veľmi obľúbený, či už pečený alebo nepečený. Máme radi ovocné, vanilkové, čokoládové alebo takéto netradičné, s chuťou obľúbenej tyčinky. Určite vyskúšajte. Mám v zálohe ďalšie, tak postupne budem pridávať. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 gmaslové sušienky
90 gmaslo
1 lyžicakakao

Náplň:

250 gmascarpone
200 gkyslá smotana
250 gjemný tvaroh
1 ksmargot čokoláda
3 kssójový suk čokoláda
25 gkokos
2,5 lyžicerum
30 gpráškový cukor
1 ksvajce

Čokoládová ganache:

80 mlsmotana na šľahanie
150 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mixéri rozmixujeme sušienky a pridáme kakao, krátko premixujeme. Nakoniec pridáme roztopené maslo a premiešame. Na dno formy dáme papier na pečenie, pozor iba na spodok, kraje nemusíme. Sušienky natlačíme do formy na pečenie o priemere 23 cm a pečieme 10 min na 150 stupňov. Kým sa pečie cesto - sušienkový základ, pripravíme krém.
  2. Margot rozmixujeme na menšie kúsky a odložíme na bok. Potom rozmixujeme sójové tyčinky na malé kúsky. Krém pripravíme tak, že  mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu, cukor, kokos, rum, rozmixované sójové tyčinky a vajíčko premiešame pomocou mixéra.
  3. Na pedpečený korpus nasypeme rozmixovanú margot a na to nalejeme krém. Dáme piecť na 150-160 stupňov na 50 až 60 min. Sledujeme a ak začne byť žltý z bokov, kľudne rúru vypneme. Po upečení je dobré nechať cheesecake v rúre, aby sa nepretrhol.
  4. Ak je cheesecake vychladnutý, môžeme dať naň čokoládovú ganache. Pripravíme si ju tak, že v hrnci roztopíme čokoládu so smotanou. Potom nalejeme na vychladnutý koláč.
  5. Dáme do chlaničky na noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť