Chalupárske zemiaky

Recept Chalupárske zemiaky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najjednoduchší a vynikajúci obed, pochutnajú si aj tí, ktorí si nevedia predstaviť obed bez mäsa. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgzemiak
2 ksveľká cibuľa
250 gčerstvé šampiňóny
200 ggouda
vetvičkatymián
hrsťpetržlenová vňať
4 lyžiceolej
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vhodné aj pre vegetariánov alebo pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť od mäsa. Všetko pečieme v jednom pekáči a pridať môžete rôzne suroviny, ktoré nájdete doma. Celá príprava vám zaberie len niekoľko minút. Toto jedlo môžete použiť aj ako chutnú prílohu k mäsu.
  2. Zemiaky a šampiňóny olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na polovičné kolieska. Všetko zmiešame v zapekacej miske s olejom, soľou a korením. Pridáme bylinky a dáme piecť na 200° C.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme na plátky nakrájaný syr a necháme ho roztaviť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť