Chalupárske zemiaky

Pridal: Lacusin, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Bezmäsité jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Najjednoduchší a vynikajúci obed, pochutnajú si aj tí, ktorí si nevedia predstaviť obed bez mäsa. Autor: Lacusin
FOTKA OD VÁS
Pridal: Lacusin, 8.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Bezmäsité jedlá
SUROVINY
1 kgzemiak
2 ksveľká cibuľa
250 gčerstvé šampiňóny
200 ggouda
vetvičkatymián
hrsťpetržlenová vňať
4 lyžiceolej
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
- Vhodné aj pre vegetariánov alebo pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť od mäsa. Všetko pečieme v jednom pekáči a pridať môžete rôzne suroviny, ktoré nájdete doma. Celá príprava vám zaberie len niekoľko minút. Toto jedlo môžete použiť aj ako chutnú prílohu k mäsu.
- Zemiaky a šampiňóny olúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na polovičné kolieska. Všetko zmiešame v zapekacej miske s olejom, soľou a korením. Pridáme bylinky a dáme piecť na 200° C.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme na plátky nakrájaný syr a necháme ho roztaviť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Chalupářské brambory.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Bauernkartoffeln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Parasztburgonya.
KOMENTÁRE K RECEPTU