NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Čevabčiči Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
Recept Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   30.4.2021

Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát

Pokrmy z mletého mäsa sú u nás doma veľmi obľúbené. A čo ešte, keď mám možnosť nechať si u mäsiara pomlieť mäso na počkanie a podľa vlastného výberu. To jednoducho nemá chybu. Autor: Danka

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

cca 600 g
mleté mäso
1 ks
zemiak
100 g
tvrdý syr
2 ks
vajce
3 strúčiky
cesnak
2 ks
jarná cibuľka
3 lyžice
strúhanka
1 lyžička
diabolské korenie
soľ
korenie
plátky
anglická slanina

Teplý zemiakový šalát:

cca 1 kg
zemiak
podľa potreby
olej
1 ks
cibuľa
3 ks
sterilizovaná uhorka
2 lyžičky
plnotučná horčica
trochu
nálev z uhoriek
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso dôkladne premiešame so soľou, korením, cesnakom, cibuľkou, strúhankou, vajcami a syrom. Hotovú zmes necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa, potom tvoríme vlhkými rukami podlhovasté šišky, ktoré obalíme v anglickej slanine a skladáme do pekáča.
  2. Len ľahko podlejeme vodou a pečieme zakryté na 180 stupňov asi 15 minút, potom odklopíme a dopečieme do farby.
  3. Teplý zemiakový šalát: cca 1 kg zemiakov uvaríme v šupke, ihneď schladíme, ošúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme na koliesku ako na klasický šalát.
  4. Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom.
  5. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár