Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát

Recept Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pokrmy z mletého mäsa sú u nás doma veľmi obľúbené. A čo ešte, keď mám možnosť nechať si u mäsiara pomlieť mäso na počkanie a podľa vlastného výberu. To jednoducho nemá chybu. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Mäso:

cca 600 gmleté mäso
1 kszemiak
100 gtvrdý syr
2 ksvajce
3 strúčikycesnak
2 ksjarná cibuľka
3 lyžicestrúhanka
1 lyžičkadiabolské korenie
soľ
korenie
plátkyanglická slanina

Teplý zemiakový šalát:

cca 1 kgzemiak
podľa potrebyolej
1 kscibuľa
3 kssterilizovaná uhorka
2 lyžičkyplnotučná horčica
trochunálev z uhoriek
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chuticukor
podľa chutiocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso dôkladne premiešame so soľou, korením, cesnakom, cibuľkou, strúhankou, vajcami a syrom. Hotovú zmes necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa, potom tvoríme vlhkými rukami podlhovasté šišky, ktoré obalíme v anglickej slanine a skladáme do pekáča.
  2. Len ľahko podlejeme vodou a pečieme zakryté na 180 stupňov asi 15 minút, potom odklopíme a dopečieme do farby.
  3. Teplý zemiakový šalát: cca 1 kg zemiakov uvaríme v šupke, ihneď schladíme, ošúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme na koliesku ako na klasický šalát.
  4. Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom.
  5. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť