NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Cestoviny s pórom a kuracím mäsom
Cestoviny s pórom a kuracím mäsom
Recept Cestoviny s pórom a kuracím mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   25.6.2021

Cestoviny s pórom a kuracím mäsom

Tak dnes som mala pri varení pomocníka. :-) Kubík si zmyslel, že najprv všetky potrebné ingrediencie dôkladne preskúma a ochutná, následne bude fungovať ako "sypač" a "miešač" a neskôr ako vrchný ochutnávač. A vo finále ochutnal plný tanier a ako správny chlap odfučal na gauč. Autor: Danka

15 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
kuracie mäso
200 g
údený bôčik (na kocky)
podľa potreby
olej
1 ks
pór
4 strúčiky
cesnak (nadrobno)
2 lyžičky
karí korenie
300 ml
smotana na šľahanie
500 g
cestoviny (v suchom stave)
soľ
mleté čierne korenie
sójová omáčka
solamyl
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie rezančeky osolíme, zasypeme solamylom a dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé kúsky obalili.
  2. Vo veľkom hrnci necháme na oleji speniť slaninu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Potom pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame.
  3. Pridáme pór a cesnak, posypeme karí korením, soľou a korením, zalejeme smotanou, zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni ľahko prebublávať asi 10 minút.
  4. Potom prisypeme uvarené cestoviny, premiešame a asi ešte 5 minút pod pokrievkou prehrejeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár