NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom
Recept Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   21.9.2020

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom

Šalát môžeme podávať ako teplý, tak vychladený. Nezabudnite na ten dip! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na šalát:

250 g
cestoviny (váha v suchom stave)
2 ks
kuracie prsia
2 lyžice
olej
1 lyžica
sušené bylinky (rozmarín, tymian, bazalka alebo provensálske korenie)
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie
1 plechovka
Bonduelle Mexico

Na dip:

150 g
kyslá smotana
2 lyžice
olivový olej
1 lyžica
majonéza
1 strúčik
roztlačený cesnak
štipka
soľ
2 lyžice
sladká chilli omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na kocky 1x1 cm, posypeme korením, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v uzavretej nádobe v chladničke. Rozpálime wok, pridáme mäso, osolíme a sprudka restujeme za stáleho miešania 5 minút.
  2. Potom stiahneme plameň a necháme dorobiť domäkka ďalších cca 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu a v sitku necháme odkvapkať. Potom ich pridáme k mäsu a premiešame. Zeleninu z plechovky a necháme odkvapkať na sitku. Potom pridáme do panvice a opäť premiešame.
  3. Všetko premiešame a dáme do chladničky vychladnúť.
  4. Šalát môžeme podávať ako teplý, tak vychladený. Nezabudnite na ten dip!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár