Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom

Recept Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šalát môžeme podávať ako teplý, tak vychladený. Nezabudnite na ten dip! Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na šalát:

250 gcestoviny (váha v suchom stave)
2 kskuracie prsia
2 lyžiceolej
1 lyžicasušené bylinky (rozmarín, tymian, bazalka alebo provensálske korenie)
podľa chuti soľ
podľa chutičerstvo mleté čierne korenie
1 plechovkaBonduelle Mexico

Na dip:

150 gkyslá smotana
2 lyžiceolivový olej
1 lyžicamajonéza
1 strúčikroztlačený cesnak
štipkasoľ
2 lyžicesladká chilli omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na kocky 1x1 cm, posypeme korením, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v uzavretej nádobe v chladničke. Rozpálime wok, pridáme mäso, osolíme a sprudka restujeme za stáleho miešania 5 minút.
  2. Potom stiahneme plameň a necháme dorobiť domäkka ďalších cca 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu a v sitku necháme odkvapkať. Potom ich pridáme k mäsu a premiešame. Zeleninu z plechovky a necháme odkvapkať na sitku. Potom pridáme do panvice a opäť premiešame.
  3. Všetko premiešame a dáme do chladničky vychladnúť.
  4. Šalát môžeme podávať ako teplý, tak vychladený. Nezabudnite na ten dip!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť