NajRecept.sk Zavaraniny Paradajky Cesnakovo paradajková zmes za studena, ktorú netreba ani zavárať a nepokazí sa.
Cesnakovo paradajková zmes za studena, ktorú netreba ani zavárať a nepokazí sa.
Recept Cesnakovo paradajková zmes za studena, ktorú netreba ani zavárať a nepokazí sa.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   4.7.2022

Cesnakovo paradajková zmes za studena, ktorú netreba ani zavárať a nepokazí sa.

Ak sa Vám tento rok urodilo viac paradajok než inokedy a neviete, čo s nimi, máme pre Vás skvelý recept na paradajkový základ napríklad na pizzu, polievku, na hrianky, základ do guláša alebo ako omáčku k hranolkám alebo ku grilovanej klobáse. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
Suroviny
1 kg
paradajka
200 g
cesnak
35 g
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Paradajky zbavíme šupky. Najskôr ich nakrojíme do kríža, ale iba jemne a hodíme ich do horúcej vody. Necháme chvíľu ponorené a následne ich schladíme v studenej vode. Stiahneme šupku a hodíme do väčšej misky.
  2. Pridáme očistený cesnak a poriadne tyčovým mixérom rozmixujeme.
  3. Pridáme soľ a plníme čisté a suché poháre.
  4. Poriadne uzavrieme a odložíme do komory. Cesnak a soľ je výborný konzervant.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár