Cesnakovo paradajková zmes za studena, ktorú netreba ani zavárať a nepokazí sa.

Recept Cesnakovo paradajková zmes za studena, ktorú netreba ani zavárať a nepokazí sa.

Pridal: Karambola, 4.7.2022

Kategorie: Paradajky, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak sa Vám tento rok urodilo viac paradajok než inokedy a neviete, čo s nimi, máme pre Vás skvelý recept na paradajkový základ napríklad na pizzu, polievku, na hrianky, základ do guláša alebo ako omáčku k hranolkám alebo ku grilovanej klobáse. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 4.7.2022

Kategorie: Paradajky, Zavaraniny

Čas prípravy:

SUROVINY

1 kgparadajka
200 gcesnak
35 gsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Paradajky zbavíme šupky. Najskôr ich nakrojíme do kríža, ale iba jemne a hodíme ich do horúcej vody. Necháme chvíľu ponorené a následne ich schladíme v studenej vode. Stiahneme šupku a hodíme do väčšej misky.
  2. Pridáme očistený cesnak a poriadne tyčovým mixérom rozmixujeme.
  3. Pridáme soľ a plníme čisté a suché poháre.
  4. Poriadne uzavrieme a odložíme do komory. Cesnak a soľ je výborný konzervant.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť