Cesnakové bochníky posypané semienkami

Recept Cesnakové bochníky posypané semienkami
FOTKA OD VÁS
Recept Cesnakové bochníky posypané semienkami
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cesto ako pavučinka, nadýhané a jemné s chuťou cesnaku. Na párty alebo rôzne oslavy ako stvorené.

FOTKA OD VÁS
Recept Cesnakové bochníky posypané semienkami

SUROVINY

150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
20 gdroždie
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
100 mlmlieko
100 mlteplá voda
2 lyžiceolivový olej
2 strúčikycesnak
na potretievajce
ľanové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Polohrubú a hladkú múku zmiešame v miske, pridáme soľ, prášok do pečiva, olivový olej, prelisovaný cesnak a kvások. Premiešame, pridáme 100 ml teplej vody a spracujeme redšie cesto, ktoré posypeme hladkou múkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
  3. Po vykysnutí si pracovnú dosku posypeme hladkou múkou, prehodíme cesto z misky a dostatočne ho ešte posypeme hladkou múkou a rukami prepracujeme na nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý 1 cm a pomocou menšieho pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme kysnúť ešte 10 minút.
  4. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata. Upečené vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
  5. U nás doma sa nestihli ani naplniť nátierkou a šunkou, syrom alebo inými suroviny, zmizli rýchlosťou blesku. Sú nadýchané, jemné ako pavučinka a určite ich budem robiť znova a už aj z dvojitej dávky. :)
  6. Z jednej dávky vyšlo cca 50 ks, ale záleží na veľkosti koliesok (priemer kolieska v recepte je 3 cm).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť