Cesnakové bochníky posypané semienkami

Pridal: Kvietok278, 22.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Silvester a Nový rok, Chuťovky, Pečivo
Cesto ako pavučinka, nadýhané a jemné s chuťou cesnaku. Na párty alebo rôzne oslavy ako stvorené.
Pridal: Kvietok278, 22.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Silvester a Nový rok, Chuťovky, Pečivo
SUROVINY
150 gpolohrubá múka
150 ghladká múka
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
20 gdroždie
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
100 mlmlieko
100 mlteplá voda
2 lyžiceolivový olej
2 strúčikycesnak
na potretievajce
ľanové semienka
- Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
- Po vykysnutí si pracovnú dosku posypeme hladkou múkou, prehodíme cesto z misky a dostatočne ho ešte posypeme hladkou múkou a rukami prepracujeme na nelepivé cesto, ktoré rozvaľkáme na plát hrubý 1 cm a pomocou menšieho pohára vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme kysnúť ešte 10 minút.
- Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata. Upečené vyberieme, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
- U nás doma sa nestihli ani naplniť nátierkou a šunkou, syrom alebo inými suroviny, zmizli rýchlosťou blesku. Sú nadýchané, jemné ako pavučinka a určite ich budem robiť znova a už aj z dvojitej dávky. :)
- Z jednej dávky vyšlo cca 50 ks, ale záleží na veľkosti koliesok (priemer kolieska v recepte je 3 cm).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Česnekové bochánky posypané semínky.
KOMENTÁRE K RECEPTU