Červené veľkonočné vajce

Recept Červené veľkonočné vajce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľká noc je čoskoro tu, preto neváhajte a zbierajte aj vy nové recepty. Skúšala som aj farebné vajíčka, samozrejme, nie som fanúšikom potravinárskych umelých farbív, som skôr zástanca farbív prírodných, čiže používam na farbenie suroviny, ako napríklad mrkva, kurkuma, červená repa a ďalšie. Skúste, na tanieri to zahrá farbami a uvidíte, že aj chuťovo to bude dobré. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

6 ksvajce
2-3 lyžicemajonéza
100 gsyr v črievku
1 lyžicahorčica
soľ
korenie

Nálev:

1 ksčervená repa
1 lyžičkakryštálový cukor
250 mlocot
1 kscibuľa
300 mlvoda
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme nálev. Očistíme repu, cibuľu a nakrájame ich na kolieska. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme ocot, cukor a nakrájanú repu a cibuľu. Osolíme a okoreníme podľa chuti a na miernom ohni varíme asi pol hodinu. Hotový nálev precedíme a necháme vychladnúť.
  2. Vajíčka klasickým spôsobom uvaríme natvrdo. Vychladnuté očistíme a potom ich vložíme do nálevu tak, aby boli ponorené. V náleve ich necháme marinovať 30 minút.
  3. Potom vajíčka prekrojíme, vyberieme žĺtky, ktoré dáme bokom do misky, pridáme syr v črievku, majonézu a horčicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti a preložíme do cukrárskeho vrecka.
  4. Na tanieri ozdobíme vajíčka žĺtkovou plnkou a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť