Červená repa s chrenom

Recept Červená repa s chrenom

Pridal: NajLucka, 23.9.2020

Kategorie: Repa, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Červenú repu si vypestujeme na záhrade, tak ju aj spracujeme, je vhodná najmä ako príloha k mäsu cez zimu. My sme niekedy zvykli červenú repu jesť iba na Veľkú noc, dnes už ju robievam aj na tento spôsob a podávame ju napríklad s karbonátkami a so zemiakovou kašou. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 23.9.2020

Kategorie: Repa, Zavaraniny

SUROVINY

8 kgčervená repa
2 lvoda
600 mlocot
450 gkryštálový cukor
80 gsoľ
1 lyžičkarasca celá
podľa chutičerstvý chren

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Červenú repu dôkladne umyjeme. Ak je veľká, prekrojíme a varíme vo väčšom hrnci asi jednu hodinu alebo podľa potreby, do mäkka. Necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame na hrubšom strúhadle alebo pretlačíme cez pretláčatko, ktoré používame na pretláčanie uvarených zemiakov na hrubšie hranolčeky. Dáme do väčšej nádoby.
  2. Chren umyjeme, očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k pripravenej červenej repe, spolu s rascou a premiešame. Zalejeme vlažným nálevom tak, aby bola celá ponorená a premiešame. Podľa chuti môžeme pridať cukor alebo ocot.
  3. Nálev: 2 litre vody, ocot, soľ, cukor spolu uvaríme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Necháme vychladnúť, aby bol vlažný.
  4. Naplníme čisté poháre, zalejeme šťavou, v ktorej bola zaliata, uzavrieme viečkom a sterilizujeme pri teplote 80° C 20 minút. Prevrátime hore dnom na 10 minút. Otočíme a uložíme do deky do vychladnutia. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie ku zdieľaniu receptu od skvelej 
kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť