Červená repa po burgundsky

Recept Červená repa po burgundsky

Pridal: rebeka, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Recept Červená repa po burgundsky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak, pretože je dnes popolcová streda, je potrebné začať s pôstom. Bez mäsa je to dnes veľmi ťažké, ale tak ak je treba, tak je treba. Aj naše telo si potrebuje oddýchnuť od mäsa a predsa aj tradície sa majú zachovávať. Dnes som pripravila na obed vynikajúcu pochúťku a hlavne aj plnú vitamínov z červenej repy, mrkvy, cibule, cesnaku a ďalších skvelých surovín. Už nezostalo nič a aj pri písaní receptu sa mi zbiehajú slinky. Dala by som si ešte aj dve porcie. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Recept Červená repa po burgundsky

Pridal: rebeka, 25.2.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

4 ks (malé)červená repa
4 ksmrkva
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
2 lyžiceolivový olej
pár vetvičiekčerstvý tymián
2 lyžiceparadajkový pretlak
1 lyžicatrstinový cukor
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
250 mlsuché červené víno
500 mlzeleninový vývar
3 ksbobkový list
2 lyžičky (rozmiešaný v 1 lyžici vody)Gustin
10 ksšampiňóny
2 ksžltá cibuľa
2 ksčervená cibuľa
2 lyžiceolivový olej
1 lyžicamaslo
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo woku rozpálime olej, pridáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme nasekaný cesnak a necháme ho rozvonět. Potom pridáme ošúpanú a na dieliky pokrájanú repu a olúpanú a klinky pokrájanú mrkvu. Chvíľku restujeme.
  2. Pridáme pretlak, cukor a opäť zarestujeme. Prilejeme víno a necháme čiastočne odpariť.
  3. Nalejeme vývar, pridáme bobkový list, tymián, soľ a korenie. Varíme domäkka cca 50 minút (záleží na aké veľké kusy repu nakrájate). Pridáme namočený škrob a podľa potreby doředíme vodou či vývarom.
  4. Do panvice dáme rozálit oba tuky a pridáme na mesiačiky pokrájané cibule a na plátky alebo štvrťky pokrájané šampiňóny. Restujeme cca 15 minút, potom osolíme a okoreníme, pridáme do woku k repe a spoločne prehrejeme. Podľa chuti dosolíme, event. dopepříme.
  5. Podávame s pečivom alebo aj bez.
  6. Na tanieroch posypeme tekvicovým gomasio-m, čo sú drvené pražená tekvicové semienka s morskou soľou (predajne zdravej výživy).

Můj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť