NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Černoškovia s vlašským orieškom
Černoškovia s vlašským orieškom
Recept Černoškovia s vlašským orieškom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Romča Važa Romča Važa    ·   2.10.2020

Černoškovia s vlašským orieškom

Černoškovia s vlašským orieškom. Autor: Romča

25 min
Čas prípravy
6 min
Čas varenia
Suroviny
140 g
maslo
210 g
hladká múka
70 g
cukor
1 ks
žĺtok
1 lyžica
kakao
1 bal.
čokoláda na varenie
1 plátok
maslo
podľa potreby
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zmäknuté maslo, múku, cukor, žĺtok a kakao dáme do misy a spracujeme cesto, ktoré necháme 2 hodiny odležať v chlade.
  2. Potom vyvaľkáme placku asi 3 mm hrubú a vykrajujeme kolieska, pečieme vo vyhriatej rúre ma 160 stupňov asi 6 minút. Máčame v čokoláde a ozdobíme orechom.
  3. Čokoládová poleva:
    Čokoládu a kúsok masla rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár