Čerešňový kysnutý koláč s posýpkou

Recept Čerešňový kysnutý koláč s posýpkou

Pridal: Marta Mlyn, 24.9.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čerešne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláčik s čerešňami je tohto roku posledný. Ale posledný, myslím v tom zmysle, že je pripravený z čerstvých čerešní :) Milujeme kysnuté koláče s posýpkou s akýmkoľvek ovocím. Aj s višňami, marhuľami, ríbezľami a dokonca som už robila aj hruškový kysnutý a napodiv bol fantastický. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 24.9.2020

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čerešne

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
1 ksdroždie
2 ksvajce
2 lyžicekryštálový cukor
250 mlmlieko
1 dclolej
1/2 ksprášok do pečiva

Ďalej:

100 ghrubá múka
100 gkryštálový cukor
1 bal.vanilka
100 grozpustené maslo
čerešne

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasicky vypracujeme kysnuté cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hneď ho rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme alebo rukami vytvarujeme do vyššieho plechu.
  2. Poukladáme vykôstkované čerešne a necháme kysnúť. Trvá to asi 45 minút pri izbovej teplote. Keď máte teplejšiu miestnosť, sledujte a dajte piecť skôr.
  3. Kým cesto kysne, pripravíme posýpku. Zmiešame všetky suroviny a dáme do chladničky.
  4. Keď koláč vykysol, posypeme ho posýpkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov asi 20-30 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť