Cappuccinové vejáriky

Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte radi chuť kávy alebo cappuccina, určite nevynechajte na vianočné pečenie tieto vejáriky. Sú fantastické a chuť kávy vám zostane v ústach aj po jednom kúsku. V ceste je nastrúhaná čokoláda, je to vynikajúce "ochucovadlo", takže sa toho vôbec nebojte. Mne sa osvedčila horká čokoláda 70%. V ceste je tiež cappuccino prášok a tiež v kréme, čiže je ho dostatok. Autor: Petra H.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
300 ghladká múka
120 gpráškový cukor
200 gtuk
100 gstrúhaná čokoláda
1 ks vajce
2 bal.cappuccino (klasik)
troškavoda
Krém:
2 ksvajce
120 gpráškový cukor
250 gmaslo
1 bal.cappuccino
Poleva:
150 gčokoláda na varenie
75 gOmega
- Krém:
Vajcia a práškový cukor šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. - Vyšľaháme maslo a zašľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Nakoniec rozmiešame cappuccino v troške studenej vody a vmiešame do krému.
- Cesto:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme vejáriky a dávame na plech vyložený papierom na pečenie. - Do polovice vejárikov vykrojíme stred a upečieme. Pečieme na 160 stupňov cca 10 min (sledujeme).
- Vejáriky s vykrojeným stredom namáčame do čokoládovej polevy a necháme zaschnúť. Po zaschnutí postriekame bielou polevou a necháme opäť zaschnúť.
- Potom zlepujeme cappuccinovým krémom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cappuccinové vějířky.
KOMENTÁRE K RECEPTU