NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Cappuccinové vejáriky
Cappuccinové vejáriky
Recept Cappuccinové vejáriky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   7.10.2020

Cappuccinové vejáriky

Ak máte radi chuť kávy alebo cappuccina, určite nevynechajte na vianočné pečenie tieto vejáriky. Sú fantastické a chuť kávy vám zostane v ústach aj po jednom kúsku. V ceste je nastrúhaná čokoláda, je to vynikajúce "ochucovadlo", takže sa toho vôbec nebojte. Mne sa osvedčila horká čokoláda 70%. V ceste je tiež cappuccino prášok a tiež v kréme, čiže je ho dostatok. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

300 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
200 g
tuk
100 g
strúhaná čokoláda
1 ks
vajce
2 bal.
cappuccino (klasik)
troška
voda

Krém:

2 ks
vajce
120 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 bal.
cappuccino

Poleva:

150 g
čokoláda na varenie
75 g
Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krém:
    Vajcia a práškový cukor šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť.
  2. Vyšľaháme maslo a zašľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Nakoniec rozmiešame cappuccino v troške studenej vody a vmiešame do krému.
  3. Cesto:
    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme vejáriky a dávame na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Do polovice vejárikov vykrojíme stred a upečieme. Pečieme na 160 stupňov cca 10 min (sledujeme).
  5. Vejáriky s vykrojeným stredom namáčame do čokoládovej polevy a necháme zaschnúť. Po zaschnutí postriekame bielou polevou a necháme opäť zaschnúť.
  6. Potom zlepujeme cappuccinovým krémom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár