Cappuccinové vejáriky

Recept Cappuccinové vejáriky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi chuť kávy alebo cappuccina, určite nevynechajte na vianočné pečenie tieto vejáriky. Sú fantastické a chuť kávy vám zostane v ústach aj po jednom kúsku. V ceste je nastrúhaná čokoláda, je to vynikajúce "ochucovadlo", takže sa toho vôbec nebojte. Mne sa osvedčila horká čokoláda 70%. V ceste je tiež cappuccino prášok a tiež v kréme, čiže je ho dostatok. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

300 ghladká múka
120 gpráškový cukor
200 gtuk
100 gstrúhaná čokoláda
1 ks vajce
2 bal.cappuccino (klasik)
troškavoda

Krém:

2 ksvajce
120 gpráškový cukor
250 gmaslo
1 bal.cappuccino

Poleva:

150 gčokoláda na varenie
75 gOmega

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krém:
    Vajcia a práškový cukor šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť.
  2. Vyšľaháme maslo a zašľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Nakoniec rozmiešame cappuccino v troške studenej vody a vmiešame do krému.
  3. Cesto:
    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme vejáriky a dávame na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Do polovice vejárikov vykrojíme stred a upečieme. Pečieme na 160 stupňov cca 10 min (sledujeme).
  5. Vejáriky s vykrojeným stredom namáčame do čokoládovej polevy a necháme zaschnúť. Po zaschnutí postriekame bielou polevou a necháme opäť zaschnúť.
  6. Potom zlepujeme cappuccinovým krémom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť