NajRecept.sk Zavaraniny Čalamády Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou.
Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou.
Recept Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   9.6.2021

Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou.

Čalamáda, ktorú máte pripravenú za pol hodinu. Stačí všetko nakrájať, nastrúhať, premiešať, nechať odležať a naplniť poháre. Je pripravená za studena, bez sterilizácie a chutí fantasticky. Dnes pripravíte čalamádu, zajtra naplníte poháre a potom už môžete ochutnávať. Čalamáda sa hodí takmer ku každému hlavnému jedlu ako príloha. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
Suroviny
2,5 kg
kapusta
1 kg
paprika
1/2 kg
cibuľa
1/2 kg
mrkva
150 g
kryštálový cukor
500 ml
ocot
100 ml
olej
1 bal.
deko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kapustu a mrkvu nastrúhame na strúhadle, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a všetko spolu poriadne premiešame. Použila som červenú papriku, aby mala čalamáda krásnu farbu.
  2. Vo väčšom hrnci si pripravíme nálev. Ocot, olej, cukor a deko premiešame, aby sa cukor rozpustil.
  3. Pripravený nálev vlejeme do zeleniny a premiešame. Nezabudnite nálev preliať cez sitko, aby ste v čalamáde nemali horčičné semienka z deka.
  4. Takto pripravenú čalamádu necháme stáť cez noc a naplníme ju do čistých pohárov. Po vrch dolejeme nálev, ktorý zostal v miske a poriadne uzavrieme. Odložíme do komory.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár