Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou.

Recept Čalamáda pripravená za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou.

Pridal: Triniti, 9.6.2021

Kategorie: Čalamády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čalamáda, ktorú máte pripravenú za pol hodinu. Stačí všetko nakrájať, nastrúhať, premiešať, nechať odležať a naplniť poháre. Je pripravená za studena, bez sterilizácie a chutí fantasticky. Dnes pripravíte čalamádu, zajtra naplníte poháre a potom už môžete ochutnávať. Čalamáda sa hodí takmer ku každému hlavnému jedlu ako príloha. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 9.6.2021

Kategorie: Čalamády, Zavaraniny

Čas prípravy:

SUROVINY

2,5 kgkapusta
1 kgpaprika
1/2 kgcibuľa
1/2 kgmrkva
150 gkryštálový cukor
500 mlocot
100 mlolej
1 bal.deko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapustu a mrkvu nastrúhame na strúhadle, pridáme nakrájanú papriku, cibuľu a všetko spolu poriadne premiešame. Použila som červenú papriku, aby mala čalamáda krásnu farbu.
  2. Vo väčšom hrnci si pripravíme nálev. Ocot, olej, cukor a deko premiešame, aby sa cukor rozpustil.
  3. Pripravený nálev vlejeme do zeleniny a premiešame. Nezabudnite nálev preliať cez sitko, aby ste v čalamáde nemali horčičné semienka z deka.
  4. Takto pripravenú čalamádu necháme stáť cez noc a naplníme ju do čistých pohárov. Po vrch dolejeme nálev, ktorý zostal v miske a poriadne uzavrieme. Odložíme do komory.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť