Burizonové nepečené guličky

Recept Burizonové nepečené guličky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné nepečené burizonové guličky s karamelom. Cukor upálime na karamel, pridáte maslo a kondenzované mlieko a máte hotovo :) Deti to milujú :) Nezabúdajte, že ak dáte cukor upáliť na karamel, nemôžete ho miešať. Nechajte ho iba pozvoľna rozpustiť bez miešania, aby sa vám neurobili hrudky. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

300 gkryštálový cukor
1 bal.kondenzované mlieko
1/2 bal.maslo
2-3 sáčkyburizóny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci upálime cukor na karamel. Striedavo pridávame na kocky nakrájané maslo a kondenzované mlieko (dávame pozor, pretože to veľmi prská, aby ste sa nepopálili).
  2. Odstavíme vtedy, keď máme všetko rozpustené a máme hotovú kompaktnú hmotu, do ktorej pridáme burizóny.
  3. Premiešame a tvarujeme guľky, ktoré ukladáme do papierových košíčkov. Tvarujeme ešte za tepla, v košíčkoch vychladnú.
  4. Ruky si vždy namočte do studenej vody, nebude sa vám hmota lepiť medzi prstami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť