Burgundské hovädzie

Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už len pri pohľade na toto mäsko musíte byť hladní. Hovädzie mäso, šampiňóny, slanina a omáčka z červeného vína. Mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.7.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Budeme potrebovať:
cca 500 ghovädzie mäso
1 lyžicaparadajkový pretlak
4 ksšampiňón
1/2 lčervené víno
1 ksmrkva
3 strúčikycesnak
1 lyžicamasť
100 gslanina
na zahusteniemúka
hovädzí vývar
soľ
korenie
majoránka
chilli
cibuľa
- Na masti orestujeme kusy mäsa. Ak sa nezmestia všetky do panvice, opekajte ich na dvakrát, aby sa neudusili.
- Potom mäso vyberieme a pridáme slaninu. Orestujeme, vyberieme k mäsu a vložíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kolieska.
- Restujeme do zlatistej farby a pridáme cesnak a mäso so slaninou. Zahustíme múkou, pridáme pretlak a zalejeme vínom a vývarom natoľko, aby mäso bolo zakryté. Prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry asi na 2 hodinky.
- Ku koncu si na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom šampiňóny. Kastról alebo panvicu, na čom sme varili, tak dáme na platňu a prevaríme so šampiňónmi. Nakoniec dochutíme majoránom a chilli. Podávame s chlebom. Dobrú chuť!
Zdroj: Varenie a pečenie s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Burgundské hovězí.
KOMENTÁRE K RECEPTU