NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Burgundské hovädzie
Burgundské hovädzie
Recept Burgundské hovädzie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   28.7.2021

Burgundské hovädzie

Už len pri pohľade na toto mäsko musíte byť hladní. Hovädzie mäso, šampiňóny, slanina a omáčka z červeného vína. Mňamka!

Suroviny

Budeme potrebovať:

cca 500 g
hovädzie mäso
1 lyžica
paradajkový pretlak
4 ks
šampiňón
1/2 l
červené víno
1 ks
mrkva
3 strúčiky
cesnak
1 lyžica
masť
100 g
slanina
na zahustenie
múka
hovädzí vývar
soľ
korenie
majoránka
chilli
cibuľa
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masti orestujeme kusy mäsa. Ak sa nezmestia všetky do panvice, opekajte ich na dvakrát, aby sa neudusili.
  2. Potom mäso vyberieme a pridáme slaninu. Orestujeme, vyberieme k mäsu a vložíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kolieska.
  3. Restujeme do zlatistej farby a pridáme cesnak a mäso so slaninou. Zahustíme múkou, pridáme pretlak a zalejeme vínom a vývarom natoľko, aby mäso bolo zakryté. Prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry asi na 2 hodinky.
  4. Ku koncu si na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom šampiňóny. Kastról alebo panvicu, na čom sme varili, tak dáme na platňu a prevaríme so šampiňónmi. Nakoniec dochutíme majoránom a chilli. Podávame s chlebom. Dobrú chuť!

Zdroj: Varenie a pečenie s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár