Burgundské hovädzie

Recept Burgundské hovädzie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už len pri pohľade na toto mäsko musíte byť hladní. Hovädzie mäso, šampiňóny, slanina a omáčka z červeného vína. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

cca 500 ghovädzie mäso
1 lyžicaparadajkový pretlak
4 ksšampiňón
1/2 lčervené víno
1 ksmrkva
3 strúčikycesnak
1 lyžicamasť
100 gslanina
na zahusteniemúka
hovädzí vývar
soľ
korenie
majoránka
chilli
cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na masti orestujeme kusy mäsa. Ak sa nezmestia všetky do panvice, opekajte ich na dvakrát, aby sa neudusili.
  2. Potom mäso vyberieme a pridáme slaninu. Orestujeme, vyberieme k mäsu a vložíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kolieska.
  3. Restujeme do zlatistej farby a pridáme cesnak a mäso so slaninou. Zahustíme múkou, pridáme pretlak a zalejeme vínom a vývarom natoľko, aby mäso bolo zakryté. Prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry asi na 2 hodinky.
  4. Ku koncu si na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom šampiňóny. Kastról alebo panvicu, na čom sme varili, tak dáme na platňu a prevaríme so šampiňónmi. Nakoniec dochutíme majoránom a chilli. Podávame s chlebom. Dobrú chuť!

Zdroj: Varenie a pečenie s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť