Buchty na pare posypané grankom

Recept Buchty na pare posypané grankom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes najobľúbenejšie jedlo nášho malého. Keď si najmenší člen povie, čo chce na obed, tak to u nás doma vyzerá takto. Buchty na pare sú jednoduché, netreba sa báť kysnutého cesta, ktoré mi tak krásne vzišlo, že som sa rozhodla odfotiť celý postup. Buchty som robila v starom hrnci s látkou, takto sa mi ešte nestalo, aby mi buchty nevyšli. Niekto používa tie moderné parné hrnce, ja som verná starej dobrej klasike. Dnes sme mali posypané grankom, ale inokedy robievam aj s makom, mletými orieškami alebo s kakaom a poriadnou dávkou masla. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
6 dlmlieko
štipkasoľ
2 ksvajce
2 lyžicekryštálový cukor
1 kockadroždie
1/2 dlolej
na plnenielekvár
na vrchgranko
na vrchcukor
na vrchmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Urobíme kvások, necháme vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť 60 minút.
  2. Vykysnuté cesto na doske vyvaľkáme, ja ho vyťahujem, rozrežeme na štvorce a plníme lekvárom.
  3. Vytvarujeme buchty a necháme ich ešte 15 minút odpočívať.
  4. Potom sparíme - 10 minút.
  5. Ešte horúce potierame maslom a posypeme grankom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť