Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)

Recept Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)
FOTKA OD VÁS
Recept Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce rezy s príchuťou kávy. Na vrchu vyšľahaná šľahačka a ozdobená strúhanou čokoládou. Autor: Kvietok278

FOTKA OD VÁS
Recept Brownies - KÁVENKY (Fotopostup)

SUROVINY

Cesto:

135 gmaslo
3 lyžičkyinstantná káva
105 gpráškový cukor
3 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor
120 ghladká múka
30 gkakao
1/2 lyžičkyprášok do pečiva
1/2 lyžičkysoľ

Tmavá vrstva:

3 lyžičkyinstantná káva
3 lyžičkyteplá voda
150 gNutella
375 mlsmotana na šľahanie
1 bal.Stužovač

Svetlá vrstva:

2 bal.prášková šľahačka
300 mlmlieko
2 bal.Stužovač
3 lyžičkypráškový cukor

Na ozdobu:

podľa potrebykvalitná horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo rozpustíme a do rozpusteného pridáme 3 lyžičky instantnej kávy. Dôkladne vyšľaháme mixérom, pridáme vanilkový a práškový cukor, jedno vajíčko po druhom. Vyšľaháme hladkú hmotu, do ktorej pridáme zmiešanú múku so soľou, práškom do pečiva a kakaom.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 15 - 20 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Do teplej vody pridáme kávu a miešaním ju rozpustíme. K rozpustenej káve pridáme nutelu a premiešame. Smotanu spolu so stužovačom vyšľaháme do tuhej šľahačky a pridáme nutelu. Premiešame, ale nie mixérom - gumovou metličkou. Navrstvíme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky stuhnúť najmenej na 4 hodiny (ja som koláč nechala v chladničke odpočívať celú noc).
  4. Druhý deň vyšľaháme práškovú šľahačku v studenom mlieku so stužovačom a cukrom do tuhej šľahačky, navrstvíme na koláč a pekne uhladíme. Koláč znovu odložíme do chladničky na 2 hodiny a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť