Broskyňové krémové rezy

Recept Broskyňové krémové rezy

Pridal: Petra H, 5.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Marhule, Podľa ovocia, Broskyne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rada pečiem krémové zákusky s ovocím. A samozrejme aj preto, že ich doma máme veľmi radi. Piekla som aj minulý týždeň marhuľové, ale nestihla som nafotiť, prišla návšteva a ponúkla som ju s poslednými kúskami a tak im zachutilo, že si vypýtala aj na svoje narodeniny. Ja som jej s radosťou napiekla a nafotila aj pre vás :) Tentoraz broskyňové :) Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 5.6.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Marhule, Podľa ovocia, Broskyne

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
150 gpráškový cukor
200 mlolej
5 bal.vanilkový puding
2 lyžičkyprášok do pečiva

Ďalej:

2 plechovkybroskyne

Krém:

500 mlsmotana na šľahanie
400 gkyslá smotana
1 bal. (20g)želatína

Vrchná vrstva:

1 bal.cukrárenské želé žlté extra silné

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia, cukor a olej vyšľaháme. Potom vmiešame pudingové prášky a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech s veľkosťou 38x25 cm vyložený papierom na pečenie a upečieme. Necháme vychladnúť.
  2. Na vychladnutý korpus poukladáme plátky broskýň - potrebujeme 2 plechovky broskýň.
  3. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Želatínu necháme napučať v troške vody, potom zahrejeme, aby sa rozpustila, ale nesmie sa variť. Rozpustenú želatínu vmiešame do acidofilných smotán a to všetko vmiešame do vyšľahanej smotany. Krém rozotrieme na broskyne. Necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Vrchnú vrstvu pripravíme podľa návodu na sáčku a nalejeme na povrch rezov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť