Brazílske šišky s vanilkovým krémom

Recept Brazílske šišky s vanilkovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept vznikol pravdepodobne v Nemecku, ale veľmi populárny je aj v Brazílii. Vanilkový krém, ktorý s nadýchaným cestom chutí fenomenálne. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

1 bal.sušené droždie
1 hrnčekteplé mlieko
4 hrnčekyhladká múka
3 lyžicekryštálový cukor
3 lyžicemaslo
2 ksžĺtor
štipkasoľ
na vyprážanieolej
na posypaniepráškový cukor

Krém:

2 hrnčekymlieko
3 lyžicekukuričný škrob
4 ksžĺtok
1/2 hrnčekakryštálový cukor
1 lyžičkavanilková esencia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do teplého mlieka pridáme kryštálový cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme sušené droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vznikol kvások. Ostatné suché suroviny zmiešame v miske, pridáme žĺtky, maslo a vykysnutý kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame a necháme na teplom mieste kysnúť 20 minút.
  2. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a jemne ho rukami roztlačíme na väčší plát. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, ktoré necháme zakryté utierkou kysnúť pol hodinu.
  3. Na panvici rozpálime olej a pražíme ich z oboch strán do zlata. Upečené vyberieme a uložíme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Do mlieka pridáme škrob, žĺtky a cukor. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme, primiešame vanilkovú esenciu a necháme mierne vychladnúť.
  5. Šišky prekrojíme na polovicu a naplníme pudingom. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť