NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Brazílske šišky s vanilkovým krémom
Brazílske šišky s vanilkovým krémom
Recept Brazílske šišky s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   19.9.2020

Brazílske šišky s vanilkovým krémom

Tento recept vznikol pravdepodobne v Nemecku, ale veľmi populárny je aj v Brazílii. Vanilkový krém, ktorý s nadýchaným cestom chutí fenomenálne. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

1 bal.
sušené droždie
1 hrnček
teplé mlieko
4 hrnčeky
hladká múka
3 lyžice
kryštálový cukor
3 lyžice
maslo
2 ks
žĺtor
štipka
soľ
na vyprážanie
olej
na posypanie
práškový cukor

Krém:

2 hrnčeky
mlieko
3 lyžice
kukuričný škrob
4 ks
žĺtok
1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1 lyžička
vanilková esencia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do teplého mlieka pridáme kryštálový cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme sušené droždie a necháme chvíľu odstáť, aby vznikol kvások. Ostatné suché suroviny zmiešame v miske, pridáme žĺtky, maslo a vykysnutý kvások. Všetko spolu dôkladne vymiešame a necháme na teplom mieste kysnúť 20 minút.
  2. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a jemne ho rukami roztlačíme na väčší plát. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, ktoré necháme zakryté utierkou kysnúť pol hodinu.
  3. Na panvici rozpálime olej a pražíme ich z oboch strán do zlata. Upečené vyberieme a uložíme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Do mlieka pridáme škrob, žĺtky a cukor. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme, primiešame vanilkovú esenciu a necháme mierne vychladnúť.
  5. Šišky prekrojíme na polovicu a naplníme pudingom. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár