Bravčový rezeň marinovaný v pive

Pridal: Triniti, 12.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnes klasický výdatný obed, ale predsa inak. Mala som v chladničke otvorené pivo, tak som ho chcela spotrebovať. Mäso som najskôr namočila v pive, trochu som pridala aj do vajíčok pri trojobale. Bol vynikajúci, ja som pivo vôbec necítila, ale doma mi moji maškrtníci povedali, že oni ho cítia. Ale chutilo im. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 12.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Obed, Hlavné jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
4 ksbravčové karé - vykostené
100 mlsvetlé pivo
1 strúčikcesnak
3 ksvajce
4 lyžicehladká múka
5 lyžícstrúhanka
3 lyžicesadlo
soľ
korenie
- Mäso nakrájame na plátky a namarinujete ho vo svetlom pive. Aspoň hodinku.
- Pripravíme si trojobal. Múku do jednej misky, do druhej rozbijeme vajíčko, pridáme 3 PL piva, osolíme a okoreníme a prelisujeme cesnak. Do tretej misky dáme klasicky iba strúhanku.
- Potom mäso klasicky obalíme v pripravenom trojobale a vyprážame na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán do zlata.
- Podávala som so zemiakmi a zeleninkou. Dobrú chuť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřový řízek marinovaný v pivu.
KOMENTÁRE K RECEPTU