NajRecept.sk Prílohy Halušky Bravčový paprikáš a halušky
Bravčový paprikáš a halušky
Recept Bravčový paprikáš a halušky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   9.4.2021

Bravčový paprikáš a halušky

Maďarská kuchyňa je aj u vás doma veľmi obľúbená. Vyskúšajte si pripraviť bravčový paprikáš s domácimi haluškami. Autor: Naďa I. /rebeka/

Suroviny

Na paprikáš:

500 g
bravčové pliecko
1 ks
cibuľa
1 lyžica
masť
1 ks
paprika
3 ks
paradajka
1 lyžička
drvená rasca
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
2 lyžice /sladká, mletá/
maďarská paprika
250 ml
kyslá smotana
podľa potreby (alebo voda na podliatie)
vývar
1 lyžica
hladká múka

Na prílohové halušky:

400 g
polohrubá múka
2 lyžičky
soľ
2 ks
vajce
200-250 ml
voda
1 lyžica
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na masti necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu. Mäso nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Vhodíme do panvice k cibuli a necháme zatiahnuť. Zložíme z plameňa a prisypeme papriku. Poriadne zamiešame, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Vrátime späť na plameň, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, papriku a paradajky na kocky.
  2. Podlejeme vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka. Zasypeme hladkou múkou /nemusíme/ a necháme zhustnúť. Potom pridáme smotanu. Aby sa nám nezdrcla, než ju dáme do panvice, pridáme do studenej smotany pár lyžíc horúcej šťavy, premiešame a po častiach pridávame k mäsu. Premiešame a dochutíme.
  3. Zo všetkých ingrediencií na halušky si vymiešame polotuhé cesto. Vodu pridávame postupne, aby sme získali polotuhé cesto, ktoré pôjde dobre pretláčať cez haluškovač. Cesto necháme cca 1/2 hod. odpočinúť.
  4. Do vriacej osolenej vody cez haluškové sito pretláčame cesto, opatrne zamiešame, aby sa nám neprichytilo ku dnu. Až halušky vyplávajú k hladine, varíme ešte 3 minúty. Potom scedíme do sitka, krátko prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať, premiestnime do misy a pridáme maslo, aby sa nám halušky k sebe nezlepili.

Autor: Naďa I. /Rebeka/

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár