Bravčové závitky z pomalého hrnca

Recept Bravčové závitky z pomalého hrnca
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Som asi tak trošku magor... Pracujem rýchlo, myslím rýchlo, odpočívam rýchlo a spím ešte rýchlejšie, pretože mi proste pri mojom zamestnaní nič iné nezostáva. A priamo "šaliem" z vecí, čo sa vlečú a z ľudí, čo sa nevedia rýchlejšie pohnúť... V kuchyni mám ale jedného pomocníka, ktorému jeho pomalé tempo nevyčítam...:D :D :D Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

plátkybravčová krkovička
plátkyfermentovaná saláma
plnotučná horčica
soľ
korenie
kocka masox
sójová omáčka
masť
hladká múka
voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Naklepané mäso osoliť, okoreniť, potrieť plnotučnou horčicou, navrch položiť niekoľko plátkov salámy a zamotať ako vtáčiky. Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).
  2. Sprudka orestujte na masti zo všetkých strán, urovnajte do pomalého hrnca, do rozpálenej panvice vlejte trochu vody a vzniknutú šťavu nalejte na mäso, pridajte ešte toľko vody, aby bolo mäso ponorené, pridajte kocku masoxu, priklopte pokrievkou a varte na vyšší stupeň cca 2 a pol hodinky.
  3. Potom závitky z hrnca vyberiem, do hrnčeka nalejem trochu studenej vody a v tej rozmiešam asi 2 lyžice hladkej múky. Omáčku vzniknutou "zápražkou" zahustíme.
  4. Nechám ešte asi 20 minút prevariť, dosolím, dochutím sójovou omáčkou a okorením podľa chuti.
  5. Zo závitkov odstránim špáradlá a mäso vrátim späť do hotovej omáčky na chvíľku prehriať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť