Bravčové závitky plnené kyslou kapustou

Pridal: Romča Važa, 10.10.2020
Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Bravčové závitky plnené kyslou kapustou. Autor: Romča
FOTKA OD VÁS
Pridal: Romča Važa, 10.10.2020
Kategorie: Rolády, Slané rolády, Dezerty, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
2 ksbravčový plátok
4-6 plátkovanglická slanina
1/2 hrnčekakyslá kapusta
1 vetvičkarozmarín
1 kscibuľa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
soľ
korenie
horčica
Karfiolová ryža:
1 kscibuľa
1/2 kskarfiol
2 strúčikycesnak
soľ
korenie
- Bravčové plátky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou (ja som použila dijonsku), poukladáme anglickú slaninu a kyslú kapustu, ktorú prepláchneme a vytlačíme.
- Mäso stočíme do roládky a utiahneme potravinárskym povrázkom. Potom sprudka opečieme, aby mäso dostalo farbu a po chvíli pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a vetvičku rozmarínu. Podlejeme mäsovým vývarom alebo vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka.
- Mäkké mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme, potom prepasírujeme, aby bola omáčka hladká a pridáme kúsok masla, lyžičku horčice a prípadne dochutíme korením.
- Karfiolová ryža:
Karfiol nastrúhame nahrubo a dáme na panvicu, kde už restujeme cibuľu s cesnakom, všetko osolíme, okoreníme a restujeme domäkka.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové závitky plněné kysaným zelím.
KOMENTÁRE K RECEPTU