Bravčové závitky dusené v kyslej kapuste

Pridal: Danula Vašíčková, 11.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
S pôstom na mňa nechoďte! Ako totálny neznaboh uctievam len tradície, ktoré ma príliš neobmedzujú, takže hoci to možno niekoho pobúri, ja dnes varila mäsko... Mäsko je ružové od pragandy v slanine, takže aj oku to lahodí. Moraváci kapustu zahusťujú ešte zápražkou. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 11.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
800 gbravčové stehno
200 ganglická slanina (plátky)
6 lyžičiekpapriková pasta Saba (od Hamé)
4 strúčikycesnak (prelisovať)
3 ksstredne veľká cibuľa (nadrobno)
600 mlmäsový vývar
600 gkyslá kapusta (prekrájať)
1 kszemiak (najemno nastrúhať)
3 ksbobkový list
1 lyžičkarasca
soľ
mleté čierne korenie
masť
- Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme, potrieme cesnakom a paprikovou pastou, poukladáme plátky slaniny a stočíme.
- Zaistíme špáradlami, sprudka opečieme na masti a potom naukladáme do hrnca.
- Vo výpeku necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu a vsypeme ju na mäso. Pridáme pokrájanú kapustu, bobkové listy, rascu, soľ a mleté čierne korenie, zalejeme vývarom, prikryjeme a dusíme asi 1 hodinu, v prípade potreby podlejeme vodou.
- Potom vmiešame nastrúhaný zemiak a asi ešte 15 minút necháme prevariť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové závitky dušené v kysaném zelí.
KOMENTÁRE K RECEPTU