NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Grilované mäso Bravčové rezne zapekané v marináde
Bravčové rezne zapekané v marináde
Recept Bravčové rezne zapekané v marináde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   7.5.2021

Bravčové rezne zapekané v marináde

Tak, včerajší obed bol tak dobrý, že som si recept musela prepísať aj do môjho zošita, aby som postupovala na druhýkrát presne rovnako ako teraz. Nikdy som nemyslela, že bravčové rezne, ktoré sú už klasicky vysmažené, zalejeme marinádou a potom ešte zapečieme v rúre. Najskôr som si myslela, že to bude rozmočené a nebude to vôbec chutné a teraz, keď píšem tento recept, už nezostal ani jeden kúsok a mne tečú sliny :)))). Autor: Mineralka

Suroviny

Rezne:

plátky
bravčová kotleta
soľ
korenie
strúhanka
vajce
na vyprážanie
olej

Marináda:

2 lyžice
horčica
1 lyžica
kečup
3 lyžice
olej
1 lyžička
vegeta
horúca voda
na vymastenie plechu
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a vklepeme strúhanku pomocou kuchárskej paličky. Takéto rezne obalíme vo vajíčku, ktoré sme trochu osolili a osmažíme na oleji v panvici.
  2. Vypražené rezne ukladáme na hlboký plech, ktorý sme vymastili maslom.
  3. Pripravíme si marinádu z uvedených surovín na marinádu, zriedime ju horúcou vodou a zalejeme mäso.
  4. Plech prikryjeme alobalom (prvých 30 min.). A neskôr odkryjeme a necháme rezne zapiecť. Pečieme na 190 stupňoch.
  5. Podávame napríklad zo zemiakmi.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár