Bravčové ragú s karamelizovaným jablkom

Recept Bravčové ragú s karamelizovaným jablkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jabĺčka sú teraz asi v každej záhrade, tak šup pozbierať a pripraviť niečo chutné na obed. Áno, na obed. Jablká viete použiť okrem koláča aj do hlavného jedla. Ja som ich skaramelizovala a podávala som ich k bravčovému ragú. Spojenie slanej a sladkej chuti bolo zaujímavé a mne to veľmi chutilo. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na ragú:

200 gbravčové pliecko
200 gbravčová krkovička
2 lyžičkysoľ
2 lyžičkydrvené čierne korenie
3 lyžicehladká múka
2 lyžicemasť
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
50 gšabatecká alebo iná voňavá slanina
1 ksmrkva
100 mlsuché biele víno
200 mljablková šťava
200 mlzeleninový vývar
4 vetvičkyrozmarín
4 ksbobkový list
1 lyžicamaslo

Na karamelizované jablká:

2 lyžicekrupicový cukor
2 ksjablko
50 mljablková šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso pokrájame na kocky veľkosti sústa. Dáme do misky, osolíme, okoreníme a pridáme múku. Riadne všetko premiešame. V hrnci si rozpálime masť a mäso restujeme za stáleho miešania zo všetkých strán doružova 10 minút.
  2. Mäso vyberieme a do výpeku dáme na kocky pokrájanú slaninu a vyškvaríme. Pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a necháme zosklovatieť.
  3. Potom pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, 5 minút restujeme. Pridáme rozmarín (zviažeme ho niťou, aby sme nemuseli loviť ihličky), bobkový list a zalejeme vínom. Necháme odpariť. Potom pridáme jablkovú šťavu, vložíme do hrnca mäso a pridáme toľko vývaru, aby bolo mäso úplne ponorené. Pod pokrievkou dusíme domäkka asi hodinu. Úplne na záver pridáme maslo.
  4. Do hrubostennej panvice dáme cukor, ktorý necháme rozpustiť. Potom pridáme na mesiačiky pokrájané jablká, ktoré zbavíme jadrovníkov. Kto chce, zbaví jablká aj šupky. Opekáme cca 5 minút zo všetkých strán. Zalejeme jablkovou šťavou, necháme odpariť a jablká zosklovatieť. Podávame s ryžou alebo opečenými zemiakmi.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť