Bravčové ragú s karamelizovaným jablkom

Pridal: rebeka, 23.9.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jabĺčka sú teraz asi v každej záhrade, tak šup pozbierať a pripraviť niečo chutné na obed. Áno, na obed. Jablká viete použiť okrem koláča aj do hlavného jedla. Ja som ich skaramelizovala a podávala som ich k bravčovému ragú. Spojenie slanej a sladkej chuti bolo zaujímavé a mne to veľmi chutilo. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 23.9.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
SUROVINY
Na ragú:
200 gbravčové pliecko
200 gbravčová krkovička
2 lyžičkysoľ
2 lyžičkydrvené čierne korenie
3 lyžicehladká múka
2 lyžicemasť
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
50 gšabatecká alebo iná voňavá slanina
1 ksmrkva
100 mlsuché biele víno
200 mljablková šťava
200 mlzeleninový vývar
4 vetvičkyrozmarín
4 ksbobkový list
1 lyžicamaslo
Na karamelizované jablká:
2 lyžicekrupicový cukor
2 ksjablko
50 mljablková šťava
- Mäso pokrájame na kocky veľkosti sústa. Dáme do misky, osolíme, okoreníme a pridáme múku. Riadne všetko premiešame. V hrnci si rozpálime masť a mäso restujeme za stáleho miešania zo všetkých strán doružova 10 minút.
- Mäso vyberieme a do výpeku dáme na kocky pokrájanú slaninu a vyškvaríme. Pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a necháme zosklovatieť.
- Potom pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, 5 minút restujeme. Pridáme rozmarín (zviažeme ho niťou, aby sme nemuseli loviť ihličky), bobkový list a zalejeme vínom. Necháme odpariť. Potom pridáme jablkovú šťavu, vložíme do hrnca mäso a pridáme toľko vývaru, aby bolo mäso úplne ponorené. Pod pokrievkou dusíme domäkka asi hodinu. Úplne na záver pridáme maslo.
- Do hrubostennej panvice dáme cukor, ktorý necháme rozpustiť. Potom pridáme na mesiačiky pokrájané jablká, ktoré zbavíme jadrovníkov. Kto chce, zbaví jablká aj šupky. Opekáme cca 5 minút zo všetkých strán. Zalejeme jablkovou šťavou, necháme odpariť a jablká zosklovatieť. Podávame s ryžou alebo opečenými zemiakmi.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Wieprzowe ragoût z karmelizowanym jabłkiem.
KOMENTÁRE K RECEPTU