Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou

Pridal: Triniti, 7.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Starý tradičný recept na bravčové plátky v kari omáčke. Ako prílohu som tentoraz zvolila zemiakovú kašu, pridala som o trochu viac mlieka než má byť, tak bola trochu redšia, ale na chuti to neubralo. Mne sa viac k tejto omáčke a k mäsu hodí ryža, ale doma si pýtali zemiaky, pretože ryžu sme jedli celý týždeň, tak nech majú radosť. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 7.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
1 kgbravčové stehno
2 kscibuľa
5 lyžícparadajková šťava
1 lyžičkakari korenie
3 strúčikycesnak
1 lyžičkadrvená rasca
trochuchilli paprika
trochukorenie
trochusoľ
trochuhladká múka
trochuolej
1 kgzemiak
50 gmaslo
200 mlhorúce mlieko
podľa chutisoľ
- Mäso nakrájame na plátky, snažíme sa na čo najtenšie, aby sme ich nemuseli dlho variť. Každý plátok ešte zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Jemne poprášime múkou a opražíme na rozpálenom oleji na panvici dozlatista z oboch strán.
- Osmažené mäso vyberieme, vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, dáme späť mäso, pridáme kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, cesnak a celé to zalejeme vývarom alebo vodou.
- Varíme domäkka.
- Príloha: klasická zemiaková kaša alebo ryža.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové plátky v kari omáčce s bramborovou kaší.
KOMENTÁRE K RECEPTU