Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou

Recept Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Starý tradičný recept na bravčové plátky v kari omáčke. Ako prílohu som tentoraz zvolila zemiakovú kašu, pridala som o trochu viac mlieka než má byť, tak bola trochu redšia, ale na chuti to neubralo. Mne sa viac k tejto omáčke a k mäsu hodí ryža, ale doma si pýtali zemiaky, pretože ryžu sme jedli celý týždeň, tak nech majú radosť. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgbravčové stehno
2 kscibuľa
5 lyžícparadajková šťava
1 lyžičkakari korenie
3 strúčikycesnak
1 lyžičkadrvená rasca
trochuchilli paprika
trochukorenie
trochusoľ
trochuhladká múka
trochuolej
1 kgzemiak
50 gmaslo
200 mlhorúce mlieko
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na plátky, snažíme sa na čo najtenšie, aby sme ich nemuseli dlho variť. Každý plátok ešte zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Jemne poprášime múkou a opražíme na rozpálenom oleji na panvici dozlatista z oboch strán.
  3. Osmažené mäso vyberieme, vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, dáme späť mäso, pridáme kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, cesnak a celé to zalejeme vývarom alebo vodou.
  4. Varíme domäkka.
  5. Príloha: klasická zemiaková kaša alebo ryža.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť