NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou
Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou
Recept Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   7.5.2021

Bravčové plátky v kari omáčke so zemiakovou kašou

Starý tradičný recept na bravčové plátky v kari omáčke. Ako prílohu som tentoraz zvolila zemiakovú kašu, pridala som o trochu viac mlieka než má byť, tak bola trochu redšia, ale na chuti to neubralo. Mne sa viac k tejto omáčke a k mäsu hodí ryža, ale doma si pýtali zemiaky, pretože ryžu sme jedli celý týždeň, tak nech majú radosť. Autor: Triniti

Suroviny
1 kg
bravčové stehno
2 ks
cibuľa
5 lyžíc
paradajková šťava
1 lyžička
kari korenie
3 strúčiky
cesnak
1 lyžička
drvená rasca
trochu
chilli paprika
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
hladká múka
trochu
olej
1 kg
zemiak
50 g
maslo
200 ml
horúce mlieko
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na plátky, snažíme sa na čo najtenšie, aby sme ich nemuseli dlho variť. Každý plátok ešte zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Jemne poprášime múkou a opražíme na rozpálenom oleji na panvici dozlatista z oboch strán.
  3. Osmažené mäso vyberieme, vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, dáme späť mäso, pridáme kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, cesnak a celé to zalejeme vývarom alebo vodou.
  4. Varíme domäkka.
  5. Príloha: klasická zemiaková kaša alebo ryža.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár