NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové plátky na srbský spôsob
Bravčové plátky na srbský spôsob
Recept Bravčové plátky na srbský spôsob
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.2.2021

Bravčové plátky na srbský spôsob

Niečo chutného k obedu. Čo zvyknete najčastejšie pripravovať vy? U nás to je tento recept na bravčové plátky. Už dávno som toto jedlo nerobila, ale o to väčšiu chuť sme na to dostali. Väčšinou to pripravujem zo stehna, ale dá sa to pripraviť aj z inej časti mäsa. Autor: Blažena

Suroviny
1 kg
bravčové stehno
1 ks
stredne veľká cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 lyžička
sladká mletá červená paprika
1/2 lyžička
pálivá červená paprika
2 ks
paradajky
1 ks
paprika
soľ, korenie
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla :)
  2. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a na horúcom oleji na panvici opečieme z oboch strán.
  3. Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú trochu osolíme, aby skôr zmäkla a pridáme trochu vriacej vody. Po odstavení pridáme papriku sladkú aj pálivú, vrátime späť mäso a podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov.
  4. Dusíme asi 30 minút a pridáme na menšie kúsky nakrájanú papriku a paradajky. Ešte podusíme, aby zelenina zmäkla. Šťavu nezahusťujeme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár