Bravčové plátky na srbský spôsob

Pridal: NajLucka, 7.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niečo chutného k obedu. Čo zvyknete najčastejšie pripravovať vy? U nás to je tento recept na bravčové plátky. Už dávno som toto jedlo nerobila, ale o to väčšiu chuť sme na to dostali. Väčšinou to pripravujem zo stehna, ale dá sa to pripraviť aj z inej časti mäsa. Autor: Blažena
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 7.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
1 kgbravčové stehno
1 ksstredne veľká cibuľa
2 strúčikycesnak
1 lyžičkasladká mletá červená paprika
1/2 lyžičkapálivá červená paprika
2 ksparadajky
1 kspaprika
soľ, korenie
rastlinný olej
- Veľmi chutné mäsko na šťave, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla :)
- Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a na horúcom oleji na panvici opečieme z oboch strán.
- Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú trochu osolíme, aby skôr zmäkla a pridáme trochu vriacej vody. Po odstavení pridáme papriku sladkú aj pálivú, vrátime späť mäso a podlejeme horúcou vodou do výšky rezňov.
- Dusíme asi 30 minút a pridáme na menšie kúsky nakrájanú papriku a paradajky. Ešte podusíme, aby zelenina zmäkla. Šťavu nezahusťujeme. Podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové plátky na srbský způsob.
KOMENTÁRE K RECEPTU