Bravčové plátky na kari

Recept Bravčové plátky na kari

Pridal: NajLucka, 11.2.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mäsko je veľmi chutné, vhodné na nedeľný obed.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.2.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

SUROVINY NA 10 PORCIÍ:

1 kgbravčové stehno
2 kscibuľa
5 lyžícparadajková šťava
1 lyžičkakari korenie
3 strúčikycesnak
1 lyžičkarasca
trochuchilli paprika
trochučierne korenie
trochusoľ
trochuhladká múka
trochuolej
1 kgzemiaky
50 gmaslo
200 mlhorúce mlieko
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame asi na 10 plátkov, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou. Na panvicu dáme rozpáliť olej a pripravené kúsky mäsa opečieme z oboch strán.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na výpeku. Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom. Dochutíme soľou, korením a vegetou. Podľa potreby podlejeme ešte vodou, premiešame, aby mäso nepripálilo. Prikryté dusíme do mäkka.
  3. Šťavu netreba zahustiť, stačí múka, v ktorej boli plátky mäsa obalené.
  4. Zemiaky očistíme a dáme uvariť do vody s lyžičkou soli. Ešte teplé zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, horúce mlieko, soľ a vyšľaháme na pyré.
  5. Mäso podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blažena Sadovska

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť