Bravčové plátky na kari

Pridal: NajLucka, 11.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mäsko je veľmi chutné, vhodné na nedeľný obed.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 11.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
SUROVINY NA 10 PORCIÍ:
1 kgbravčové stehno
2 kscibuľa
5 lyžícparadajková šťava
1 lyžičkakari korenie
3 strúčikycesnak
1 lyžičkarasca
trochuchilli paprika
trochučierne korenie
trochusoľ
trochuhladká múka
trochuolej
1 kgzemiaky
50 gmaslo
200 mlhorúce mlieko
podľa chutisoľ
- Mäso nakrájame asi na 10 plátkov, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou. Na panvicu dáme rozpáliť olej a pripravené kúsky mäsa opečieme z oboch strán.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na výpeku. Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom. Dochutíme soľou, korením a vegetou. Podľa potreby podlejeme ešte vodou, premiešame, aby mäso nepripálilo. Prikryté dusíme do mäkka.
- Šťavu netreba zahustiť, stačí múka, v ktorej boli plátky mäsa obalené.
- Zemiaky očistíme a dáme uvariť do vody s lyžičkou soli. Ešte teplé zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, horúce mlieko, soľ a vyšľaháme na pyré.
- Mäso podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blažena Sadovska
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové plátky na kari.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Mięso wieprzowe w sosie curry.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweine-Schmorbraten mit Curry an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Currys sertéshús burgonyapürével.
KOMENTÁRE K RECEPTU