Bravčové plátky na hubách

Pridal: NajLucka, 28.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Skvelý obed. Omáčka s hubami, bravčové mäso a ako príloha ryža.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 28.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Budeme potrebovať:
bravčové mäso
masť alebo olej
cibuľa
soľ
korenie
slanina
drvená rasca
sušené huby
masox
na zahusteniehladká múka
- Mäso si nakrájame na plátky. Rozpustíme masť alebo olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opečieme. Osolené a okorenené mäso necháme zatiahnuť (môžeme pridať slaninu nakrájanú na kocky).
- Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie. Sušené huby si namočíme + mrazené (keď nemáme čerstvé).
- K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka, kým je mäso mäkké. Omáčku zahustíme a zľahka povaríme. Podávame s ryžu. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové plátky na houbách.
KOMENTÁRE K RECEPTU