NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové plátky na hubách
Bravčové plátky na hubách
Recept Bravčové plátky na hubách
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   28.10.2020

Bravčové plátky na hubách

Skvelý obed. Omáčka s hubami, bravčové mäso a ako príloha ryža.

Suroviny

Budeme potrebovať:

bravčové mäso
masť alebo olej
cibuľa
soľ
korenie
slanina
drvená rasca
sušené huby
masox
na zahustenie
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si nakrájame na plátky. Rozpustíme masť alebo olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opečieme. Osolené a okorenené mäso necháme zatiahnuť (môžeme pridať slaninu nakrájanú na kocky).
  2. Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie. Sušené huby si namočíme + mrazené (keď nemáme čerstvé).
  3. K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka, kým je mäso mäkké. Omáčku zahustíme a zľahka povaríme. Podávame s ryžu. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár