NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové líčka na cesnaku
Bravčové líčka na cesnaku
Recept Bravčové líčka na cesnaku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
remcula remcula    ·   25.10.2020

Bravčové líčka na cesnaku

Bravčové líčka na cesnaku so zeleninou. Autor: remcula

Suroviny
400 g
bravčové líčka
2 ks
cibuľa
2 lyžice
olej
1 lyžička
maslo
8 strúčikov
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa potreby
zelenina - pór, mrkva, zeler, petržlen
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji orestujeme cibuľu do svetlohneda. Pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán, cibuľa ešte málinko zhnedne. Podlejeme asi 2 dcl vody a dusíme - (tlakový hrniec cca 20 min).
  2. Potom vyberieme mäso, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a len tak, 2-3 minúty povaríme. Celý základ rozmixujeme tyčovým mixérom, šťavu dochutíme a môžeme, ale nemusíme pridať malú 1 lyžičku masla.
  3. Zeleninu, ktorú máme radi - uviedla som tú, ktorú som použila ja, ale môže byť aj brokolica, karfiol a pod. nakrájame na väčšie kusy a dáme na špáradlo. Málinko ju osolíme a varíme cca 20 minút, aby nebola rozvarená a bola akurát na skus. Podávame s uduseným mäsom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár