Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke

Recept Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke

Pridal: rebeka, 30.10.2020

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Síce nie je hubová sezóna, ale ak ste zmrazili niekoľko na neskoršie použitie, je čas vybrať ich z mrazničky. Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 30.10.2020

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

SUROVINY

500 gbravčové pliecko
1 kscibuľa
2 ksbobkový list
4 guličkynové korenie
soľ
korenie
1 lyžicamasť
300 ghuby
1 tégliksmotana na šľahanie
2 lyžičkyocot
1 lyžičkacukor
1 lyžicahladká múka
podľa potrebymlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na kocky o veľkosti 3x3 cm, osolíme a okoreníme.
  2. Na rozpálenej masti opražíme doružova na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a 10 minút restujeme. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
  3. Potom mäso vyberieme a pridáme sčasti povolené huby. Ak budeme používať huby sušené, tak tie musíme namáčať aspoň 2 hodiny v studenej vode a potom scedíme. Chvíľku ich podusíme.
  4. Smotanu premiešame s múkou a pridáme k hubám. Mliekom zriedime na požadovanú hustotu. Dochutíme octom, cukrom a prípadne dosolíme.
  5. Do omáčky vrátime mäso a prehrejeme. Podávame so žemľovou knedľou alebo varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť