Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke

Pridal: rebeka, 30.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Síce nie je hubová sezóna, ale ak ste zmrazili niekoľko na neskoršie použitie, je čas vybrať ich z mrazničky. Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 30.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky
SUROVINY
500 gbravčové pliecko
1 kscibuľa
2 ksbobkový list
4 guličkynové korenie
soľ
korenie
1 lyžicamasť
300 ghuby
1 tégliksmotana na šľahanie
2 lyžičkyocot
1 lyžičkacukor
1 lyžicahladká múka
podľa potrebymlieko
- Mäso nakrájame na kocky o veľkosti 3x3 cm, osolíme a okoreníme.
- Na rozpálenej masti opražíme doružova na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a 10 minút restujeme. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
- Potom mäso vyberieme a pridáme sčasti povolené huby. Ak budeme používať huby sušené, tak tie musíme namáčať aspoň 2 hodiny v studenej vode a potom scedíme. Chvíľku ich podusíme.
- Smotanu premiešame s múkou a pridáme k hubám. Mliekom zriedime na požadovanú hustotu. Dochutíme octom, cukrom a prípadne dosolíme.
- Do omáčky vrátime mäso a prehrejeme. Podávame so žemľovou knedľou alebo varenými zemiakmi.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce.
KOMENTÁRE K RECEPTU