NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke
Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke
Recept Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   30.10.2020

Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke

Síce nie je hubová sezóna, ale ak ste zmrazili niekoľko na neskoršie použitie, je čas vybrať ich z mrazničky. Bravčové kocky na hubách v smotanovej omáčke.

Suroviny
500 g
bravčové pliecko
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
4 guličky
nové korenie
soľ
korenie
1 lyžica
masť
300 g
huby
1 téglik
smotana na šľahanie
2 lyžičky
ocot
1 lyžička
cukor
1 lyžica
hladká múka
podľa potreby
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na kocky o veľkosti 3x3 cm, osolíme a okoreníme.
  2. Na rozpálenej masti opražíme doružova na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a 10 minút restujeme. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
  3. Potom mäso vyberieme a pridáme sčasti povolené huby. Ak budeme používať huby sušené, tak tie musíme namáčať aspoň 2 hodiny v studenej vode a potom scedíme. Chvíľku ich podusíme.
  4. Smotanu premiešame s múkou a pridáme k hubám. Mliekom zriedime na požadovanú hustotu. Dochutíme octom, cukrom a prípadne dosolíme.
  5. Do omáčky vrátime mäso a prehrejeme. Podávame so žemľovou knedľou alebo varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár