NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové karé v sladko kyslej omáčke
Bravčové karé v sladko kyslej omáčke
Recept Bravčové karé v sladko kyslej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   12.10.2021

Bravčové karé v sladko kyslej omáčke

Nielenže je to luxus na tanieri, ale zároven aj v brušku.

Suroviny
300 g
bravčové karé (kotleta bez kosti)
3 ks
jarná cibuľka
2 strúčiky
cesnak
50 g
sušená šunka
400 g
omáčka Uncle Beans Sweet and sour
2 lyžičky
najemno nastrúhaný zázvor
1 ks
červená paprika kapia
1 lyžica
masť
1 lyžica
olej
1 lyžica
korenie Chilli gurmánsky steak (Vitana)
soľ podľa chuti
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na rezance, pridáme korenie, zázvor, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
  2. Do panvice dáme masť, pridáme mäso a sprudka restujeme cca 10 minút.
  3. Mäso vyberieme, pridáme bielu časť cibule a papriku pokrájanú na prúžky, nasekaný cesnak, pokrájanú šunku a chvíľku restujeme. Vrátime späť mäso, pridáme omáčku a spoločne všetko prehrejeme.
  4. Nakoniec pridáme zelenú vňať z cibule. Podľa chuti prípadne dosolíme. Podávame s ryžou alebo na topinke.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár