Bravčové karé v sladko kyslej omáčke

Pridal: rebeka, 12.10.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nielenže je to luxus na tanieri, ale zároven aj v brušku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 12.10.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
300 gbravčové karé (kotleta bez kosti)
3 ksjarná cibuľka
2 strúčikycesnak
50 gsušená šunka
400 gomáčka Uncle Beans Sweet and sour
2 lyžičkynajemno nastrúhaný zázvor
1 ksčervená paprika kapia
1 lyžicamasť
1 lyžicaolej
1 lyžicakorenie Chilli gurmánsky steak (Vitana)
soľ podľa chuti
- Mäso nakrájame na rezance, pridáme korenie, zázvor, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
- Do panvice dáme masť, pridáme mäso a sprudka restujeme cca 10 minút.
- Mäso vyberieme, pridáme bielu časť cibule a papriku pokrájanú na prúžky, nasekaný cesnak, pokrájanú šunku a chvíľku restujeme. Vrátime späť mäso, pridáme omáčku a spoločne všetko prehrejeme.
- Nakoniec pridáme zelenú vňať z cibule. Podľa chuti prípadne dosolíme. Podávame s ryžou alebo na topinke.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové karé ve sladko kyselé omáčce.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Schab w sosie słodko-kwaśnym.
KOMENTÁRE K RECEPTU