Bravčové karé v sladko kyslej omáčke

Recept Bravčové karé v sladko kyslej omáčke

Pridal: rebeka, 12.10.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nielenže je to luxus na tanieri, ale zároven aj v brušku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 12.10.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

300 gbravčové karé (kotleta bez kosti)
3 ksjarná cibuľka
2 strúčikycesnak
50 gsušená šunka
400 gomáčka Uncle Beans Sweet and sour
2 lyžičkynajemno nastrúhaný zázvor
1 ksčervená paprika kapia
1 lyžicamasť
1 lyžicaolej
1 lyžicakorenie Chilli gurmánsky steak (Vitana)
soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na rezance, pridáme korenie, zázvor, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
  2. Do panvice dáme masť, pridáme mäso a sprudka restujeme cca 10 minút.
  3. Mäso vyberieme, pridáme bielu časť cibule a papriku pokrájanú na prúžky, nasekaný cesnak, pokrájanú šunku a chvíľku restujeme. Vrátime späť mäso, pridáme omáčku a spoločne všetko prehrejeme.
  4. Nakoniec pridáme zelenú vňať z cibule. Podľa chuti prípadne dosolíme. Podávame s ryžou alebo na topinke.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť