Bravčové karé so slaninou a mozarellou

Recept Bravčové karé so slaninou a mozarellou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelá voľba na obed. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 ks1cm vysoké plátky bravčové kotlety bez kosti / karé /
2 strúčikycesnak
1/2 lyžičkysušený tymian
2 lyžiceolej
100 gsušené paradajky v oleji
100 ganglická slanina
kúsokpór
100 gmozzarela
2 strúčikycesnak
3 vetvičkytymian
100 mlsuché bielé víno
2 lyžiceolej
1 lyžicamaslo
vývar alebo voda na podlievanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme a na krajoch narežeme. Okoreníme, posypeme tymiánom, rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
  2. Na panvici rozpálime olej a mäso sprudka z oboch strán opečieme. Preložíme do pekáča. Paradajky a slaninu nakrájame na kocky, cesnak na plátky, pór na kolieska. Tieto nakrájané ingrediencie dáme na opečené kotlety a poukladáme na plátky nakrájanú mozzarelu.
  3. Do výpeku v panvici prilejem víno a necháme odpariť. Pridáme vývar, ochutíme soľou, necháme povariť a potom nalejeme do pekáča k mäsu. Obložíme vetvičkami tymianu a priklopíme.
  4. Pečieme v rúre na 200st. cca 30 minút, potom odklopíme a necháme zapiecť mozzarelou. Vyberieme mäso a udržujeme v teple.
  5. Šťavu na platničke zredukujeme alebo zahustíme hotovou zápražkou. Podľa chuti dosolíme. Nakoniec pridáme na zjemnenie maslo. Podávame s ryžou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť