NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové karé so slaninou a mozarellou
Bravčové karé so slaninou a mozarellou
Recept Bravčové karé so slaninou a mozarellou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.9.2021

Bravčové karé so slaninou a mozarellou

Skvelá voľba na obed. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.

Suroviny

Budeme potrebovať:

2 ks
1cm vysoké plátky bravčové kotlety bez kosti / karé /
2 strúčiky
cesnak
1/2 lyžičky
sušený tymian
2 lyžice
olej
100 g
sušené paradajky v oleji
100 g
anglická slanina
kúsok
pór
100 g
mozzarela
2 strúčiky
cesnak
3 vetvičky
tymian
100 ml
suché bielé víno
2 lyžice
olej
1 lyžica
maslo
vývar alebo voda na podlievanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme a na krajoch narežeme. Okoreníme, posypeme tymiánom, rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
  2. Na panvici rozpálime olej a mäso sprudka z oboch strán opečieme. Preložíme do pekáča. Paradajky a slaninu nakrájame na kocky, cesnak na plátky, pór na kolieska. Tieto nakrájané ingrediencie dáme na opečené kotlety a poukladáme na plátky nakrájanú mozzarelu.
  3. Do výpeku v panvici prilejem víno a necháme odpariť. Pridáme vývar, ochutíme soľou, necháme povariť a potom nalejeme do pekáča k mäsu. Obložíme vetvičkami tymianu a priklopíme.
  4. Pečieme v rúre na 200st. cca 30 minút, potom odklopíme a necháme zapiecť mozzarelou. Vyberieme mäso a udržujeme v teple.
  5. Šťavu na platničke zredukujeme alebo zahustíme hotovou zápražkou. Podľa chuti dosolíme. Nakoniec pridáme na zjemnenie maslo. Podávame s ryžou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár