NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové karé plnené kyslou kapustou
Bravčové karé plnené kyslou kapustou
Recept Bravčové karé plnené kyslou kapustou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   11.10.2020

Bravčové karé plnené kyslou kapustou

Mäsko sa dá naplniť rôznymi surovinami. Ja som dnes zvolila túto variantu a mäso som naplnila kyslou kapustou. Malý to veľmi nemá rád, ale napodiv to zjedol celé. Deti sú nevyspytateľné a keď vidia jesť každého, dajú si aj oni, preto dbajte na to, aby ste stále jedli všetci spolu a keď uvidí jesť vás a ako vám veľmi chutí, dajú si aj oni :) uvidíte. Autor: Marta M.

Suroviny
bravčové karé
anglická slanina
údená slanina
kyslá kapusta
soľ
korenie
cukor
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na panvici opražíme pokrájanú údenú slaninu, pridáme kyslú kapustu, soľ (pokiaľ je v kapuste rasca a bobkový list, tak nepridávame, keď nie je, tak pridáme).
  2. Pridáme cukor, aby bola kapusta sladkokyslá. Chvíľu restujeme, podlejeme trochou vody a dusíme.
  3. Hotovú kapustu necháme trochu vychladnúť.
  4. Nakrájame karé tak, že prvý rez nerozrežeme celkom, ale druhý rez rozrežeme úplne.
  5. Otvoríme ho a naklepeme, osolíme, okoreníme.
  6. Na to poukladáme anglickú slaninu a pripravenú kapusta. Urobíme rolky a spojíme špáradlom.
  7. Kapustu, čo zostala, dáme na pekáč.
  8. Pripravené rolky prudko opečieme a ukladáme do pekáča na kapustu, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme cca 50 - 60 min.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár