Bravčové karé plnené kyslou kapustou

Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mäsko sa dá naplniť rôznymi surovinami. Ja som dnes zvolila túto variantu a mäso som naplnila kyslou kapustou. Malý to veľmi nemá rád, ale napodiv to zjedol celé. Deti sú nevyspytateľné a keď vidia jesť každého, dajú si aj oni, preto dbajte na to, aby ste stále jedli všetci spolu a keď uvidí jesť vás a ako vám veľmi chutí, dajú si aj oni :) uvidíte. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 11.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
bravčové karé
anglická slanina
údená slanina
kyslá kapusta
soľ
korenie
cukor
olej
- Na panvici opražíme pokrájanú údenú slaninu, pridáme kyslú kapustu, soľ (pokiaľ je v kapuste rasca a bobkový list, tak nepridávame, keď nie je, tak pridáme).
- Pridáme cukor, aby bola kapusta sladkokyslá. Chvíľu restujeme, podlejeme trochou vody a dusíme.
- Hotovú kapustu necháme trochu vychladnúť.
- Nakrájame karé tak, že prvý rez nerozrežeme celkom, ale druhý rez rozrežeme úplne.
- Otvoríme ho a naklepeme, osolíme, okoreníme.
- Na to poukladáme anglickú slaninu a pripravenú kapusta. Urobíme rolky a spojíme špáradlom.
- Kapustu, čo zostala, dáme na pekáč.
- Pripravené rolky prudko opečieme a ukladáme do pekáča na kapustu, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme cca 50 - 60 min.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové karé plněné kysaným zelím.
KOMENTÁRE K RECEPTU