Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou

Pridal: Mineralka, 7.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Takéto tradičné hlavné jedlo, ktoré robievam s obmenou zeleniny. Niekedy ho robím s kukuricou, teraz som robila s hráškom a ešte robím aj so zelenými fazuľkami. Všetky variácie nám chutia, takže sa dá povedať, že jedlá sa dajú pripraviť na tri rôzne spôsoby. A, samozrejme, nie vždy sa podáva aj rovnaká príloha. Robím aj jazmínovú ryžu, tú milujem. Ale najprv ju treba osmažiť nasucho v hrnci a až potom ju zaliať vriacou vodou. Tak získate fantastickú chuť tejto ryže. Skúste. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 7.5.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
6 plátkovbravčové karé
2 kscibuľa
troškuolej
soľ
korenie
sladká červená paprika
voda
hrášok (čerstvý alebo mrazený)
na zahusteniehladká múka
- Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme aj poprášime sladkou červenou paprikou.
- Na oleji orestujeme cibuľu a sprudka na nej opečieme pripravené mäso.
- Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. Pridáme hrášok a ešte povaríme.
- Do hrnca prilievame cez sitko vodu s múkou, aby nám nevznikli hrčky. Zahustíme podľa potreby.
- Ako prílohu si uvaríme výbornú zemiakovú kašičku, ale môžeme podávať aj s ryžou. Ja som tentokrát zvolila zemiakovú kašu s maslom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřové karé na hrášku s bramborovou kaší.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Schab wieprzowy na groszku z puree ziemniaczanym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schmorbraten vom Schwein mit Erbsen und Kartoffelbrei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szaftos sertéskaraj borsóval és burgonyapürével.
KOMENTÁRE K RECEPTU