Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou

Recept Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takéto tradičné hlavné jedlo, ktoré robievam s obmenou zeleniny. Niekedy ho robím s kukuricou, teraz som robila s hráškom a ešte robím aj so zelenými fazuľkami. Všetky variácie nám chutia, takže sa dá povedať, že jedlá sa dajú pripraviť na tri rôzne spôsoby. A, samozrejme, nie vždy sa podáva aj rovnaká príloha. Robím aj jazmínovú ryžu, tú milujem. Ale najprv ju treba osmažiť nasucho v hrnci a až potom ju zaliať vriacou vodou. Tak získate fantastickú chuť tejto ryže. Skúste. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

6 plátkovbravčové karé
2 kscibuľa
troškuolej
soľ
korenie
sladká červená paprika
voda
hrášok (čerstvý alebo mrazený)
na zahusteniehladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme aj poprášime sladkou červenou paprikou.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu a sprudka na nej opečieme pripravené mäso.
  3. Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. Pridáme hrášok a ešte povaríme.
  4. Do hrnca prilievame cez sitko vodu s múkou, aby nám nevznikli hrčky. Zahustíme podľa potreby.
  5. Ako prílohu si uvaríme výbornú zemiakovú kašičku, ale môžeme podávať aj s ryžou. Ja som tentokrát zvolila zemiakovú kašu s maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť