NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
Recept Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   7.5.2021

Bravčové karé na hrášku so zemiakovou kašou

Takéto tradičné hlavné jedlo, ktoré robievam s obmenou zeleniny. Niekedy ho robím s kukuricou, teraz som robila s hráškom a ešte robím aj so zelenými fazuľkami. Všetky variácie nám chutia, takže sa dá povedať, že jedlá sa dajú pripraviť na tri rôzne spôsoby. A, samozrejme, nie vždy sa podáva aj rovnaká príloha. Robím aj jazmínovú ryžu, tú milujem. Ale najprv ju treba osmažiť nasucho v hrnci a až potom ju zaliať vriacou vodou. Tak získate fantastickú chuť tejto ryže. Skúste. Autor: Mineralka

Suroviny
6 plátkov
bravčové karé
2 ks
cibuľa
trošku
olej
soľ
korenie
sladká červená paprika
voda
hrášok (čerstvý alebo mrazený)
na zahustenie
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme aj poprášime sladkou červenou paprikou.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu a sprudka na nej opečieme pripravené mäso.
  3. Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. Pridáme hrášok a ešte povaríme.
  4. Do hrnca prilievame cez sitko vodu s múkou, aby nám nevznikli hrčky. Zahustíme podľa potreby.
  5. Ako prílohu si uvaríme výbornú zemiakovú kašičku, ale môžeme podávať aj s ryžou. Ja som tentokrát zvolila zemiakovú kašu s maslom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár