Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
Výdatný obed pre hladných chlapov. Bravčová pečienka so slaninou, dusená na cibuľke a cesnaku. K tomu ako príloha zemiakový knedlík a kapusta.
Pridal: NajLucka, 20.8.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Budeme potrebovať:
bravčová pečienka
soľ
korenie
slanina
rastlinný olej
vývar podľa chut
korenie podľa chuti
cibuľa
cesnak
Knedľa:
1 kguvarené a nastrúhané zemiaky
30 dkghrubá múka
1 ksvajce
3 dkgkrupica
lyžičkasoľ
- Mäso umyjeme, osušíme a osolíme, do karé (bez kosti) urobíme nožom zárezy a vložíme prúžky slaniny. Na panvici alebo pekáči rozohrejeme olej a mäso zrpudka opečieme zo všetkých strán.
- Pečienku podlejeme polovicou vývaru, posypeme korením (na pečené bravčové), pridáme k mäsu nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pečieme pri cca 180°C približne 1 a 1/2 hodiny za občasného prelievania šťavou. Mäso po upečení uchováme v teple a k šťave v pekáčiku prilejeme ďalších 200 ml mäsového vývaru, zahustíme a podľa chuti ešte dosolíme.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Následne na jemnom strúhadle nastrúhame, pridáme jedno vajíčko a štipku soli. Premiešame a postupne pridávame múku zmiešanú s detskou krupicou. Vyhnetieme hladké cesto, ktoré spracujeme do valca. Zabalíme do fólie a chvíľu varíme v osolenej vode. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřová pečeně s bramborovým knedlíčkem a zelíčkem.
KOMENTÁRE K RECEPTU