Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou

Recept Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
FOTKA OD VÁS
Recept Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výdatný obed pre hladných chlapov. Bravčová pečienka so slaninou, dusená na cibuľke a cesnaku. K tomu ako príloha zemiakový knedlík a kapusta.

FOTKA OD VÁS
Recept Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou

SUROVINY

Budeme potrebovať:

bravčová pečienka
soľ
korenie
slanina
rastlinný olej
vývar podľa chut
korenie podľa chuti
cibuľa
cesnak

Knedľa:

1 kguvarené a nastrúhané zemiaky
30 dkghrubá múka
1 ksvajce
3 dkgkrupica
lyžičkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso umyjeme, osušíme a osolíme, do karé (bez kosti) urobíme nožom zárezy a vložíme prúžky slaniny. Na panvici alebo pekáči rozohrejeme olej a mäso zrpudka opečieme zo všetkých strán.
  2. Pečienku podlejeme polovicou vývaru, posypeme korením (na pečené bravčové), pridáme k mäsu nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Pečieme pri cca 180°C približne 1 a 1/2 hodiny za občasného prelievania šťavou. Mäso po upečení uchováme v teple a k šťave v pekáčiku prilejeme ďalších 200 ml mäsového vývaru, zahustíme a podľa chuti ešte dosolíme.
  4. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Následne na jemnom strúhadle nastrúhame, pridáme jedno vajíčko a štipku soli. Premiešame a postupne pridávame múku zmiešanú s detskou krupicou. Vyhnetieme hladké cesto, ktoré spracujeme do valca. Zabalíme do fólie a chvíľu varíme v osolenej vode. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť