Bravčová panenka v smotanovej omáčke

Recept Bravčová panenka v smotanovej omáčke

Pridal: NajLucka, 18.9.2020

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché jedlo - bravčová panenka v smotanovej omáčke s paradajkovým pretlakom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.9.2020

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

600 gbravčová panenka
trochuolivový olej
2 lyžicemaslo
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnak
1 lyžicahladká múka
1 lyžicaparadajkový pretlak
200 mlvoda
150 mlsmotana na varenie
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bravčovú panenku očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Nakrájame ju na 1,5 cm hrubé plátky a zľahka osolíme a okoreníme.
  2. Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom a bravčové plátky z oboch strán orestujeme do zlata.
  3. Vyberieme ich na tanier a vo výpeku orestujeme na menšie časti nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, múku a paradajkový pretlak. Premiešame a prilejeme vodu. Keď omáčka začne vrieť, vložíme mäso, zakryjeme a na miernom ohni chvíľu podusíme.
  4. Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť