NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčová panenka v smotanovej omáčke
Bravčová panenka v smotanovej omáčke
Recept Bravčová panenka v smotanovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.9.2020

Bravčová panenka v smotanovej omáčke

Jednoduché jedlo - bravčová panenka v smotanovej omáčke s paradajkovým pretlakom.

Suroviny

Budeme potrebovať:

600 g
bravčová panenka
trochu
olivový olej
2 lyžice
maslo
1 ks
červená cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 lyžica
hladká múka
1 lyžica
paradajkový pretlak
200 ml
voda
150 ml
smotana na varenie
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčovú panenku očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Nakrájame ju na 1,5 cm hrubé plátky a zľahka osolíme a okoreníme.
  2. Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom a bravčové plátky z oboch strán orestujeme do zlata.
  3. Vyberieme ich na tanier a vo výpeku orestujeme na menšie časti nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, múku a paradajkový pretlak. Premiešame a prilejeme vodu. Keď omáčka začne vrieť, vložíme mäso, zakryjeme a na miernom ohni chvíľu podusíme.
  4. Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár