Bravčová panenka v smotanovej omáčke

Pridal: NajLucka, 18.9.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché jedlo - bravčová panenka v smotanovej omáčke s paradajkovým pretlakom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 18.9.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
600 gbravčová panenka
trochuolivový olej
2 lyžicemaslo
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnak
1 lyžicahladká múka
1 lyžicaparadajkový pretlak
200 mlvoda
150 mlsmotana na varenie
soľ
korenie
- Bravčovú panenku očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Nakrájame ju na 1,5 cm hrubé plátky a zľahka osolíme a okoreníme.
- Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom a bravčové plátky z oboch strán orestujeme do zlata.
- Vyberieme ich na tanier a vo výpeku orestujeme na menšie časti nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, múku a paradajkový pretlak. Premiešame a prilejeme vodu. Keď omáčka začne vrieť, vložíme mäso, zakryjeme a na miernom ohni chvíľu podusíme.
- Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřová panenka v smetanové omáčce.
KOMENTÁRE K RECEPTU