Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou

Recept Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pôvodne mala byť so slivkovou, na ktorú som mala hroznú chuť, lenže slivky sa niekam vyparili. Tak som trošku zaimprovizovala a bola to pecka. Autor: Barbora

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

panenka
provensálske korenie
korenie
soľ
olej alebo maslo
biele víno alebo aj červené
višňová marmeláda
hrozienka
na prílohuzemiak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Panenku som osolila a okorenila provensálskym korením a zo všetkých strán potiahla v panvici.
  2. Potom som podliala dvoma drcnutími bieleho vína (červené by asi bolo lepšie), nechala zasyčať, pridala cca 2 lyžice višňovej marmelády a hrsť hrozienok a nechala zredukovať na omáčku.
  3. Vyšlo to tak zhruba na tú rovnakú dobu, než sa panenka prepiekla na medium.

Zdroj: Máma v kuchyni

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť