NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou
Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou
Recept Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   20.9.2020

Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou

Pôvodne mala byť so slivkovou, na ktorú som mala hroznú chuť, lenže slivky sa niekam vyparili. Tak som trošku zaimprovizovala a bola to pecka. Autor: Barbora

Suroviny
panenka
provensálske korenie
korenie
soľ
olej alebo maslo
biele víno alebo aj červené
višňová marmeláda
hrozienka
na prílohu
zemiak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Panenku som osolila a okorenila provensálskym korením a zo všetkých strán potiahla v panvici.
  2. Potom som podliala dvoma drcnutími bieleho vína (červené by asi bolo lepšie), nechala zasyčať, pridala cca 2 lyžice višňovej marmelády a hrsť hrozienok a nechala zredukovať na omáčku.
  3. Vyšlo to tak zhruba na tú rovnakú dobu, než sa panenka prepiekla na medium.

Zdroj: Máma v kuchyni

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár