Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom

Pridal: Romča Važa, 8.4.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky, Večera
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krásne ružové mäso, šťavnaté a chutné. K tomu omáčka z dijonskej horčice a ako prílohu som zvolila kuskus. Jedna paráda. Chutný nedeľný obed. Autor: Romča
FOTKA OD VÁS
Pridal: Romča Važa, 8.4.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky, Večera
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
1 ksbravčová panenka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebyolej
2 lyžičkydijonská horčica
100 mlsmotana na šľahanie
1 lyžicamaslo
Kuskus:
1 hrnček (200 ml)kuskus
1/4 lyžičkysoľ
podľa chutičierne korenie
1,5 hrnčekhorúci vývar
1 lyžičkamaslo
- Panenku odblaníme, osolíme a okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Počas pečenia ju obraciame a opekáme zo všetkých strán asi 20 minút.
- Potom mäso vyberieme a zabalíme do alobalu.
- Výpek zredukujeme, trošku podlejeme vodou, pridáme horčicu a smotanu, rozmiešame a zredukujeme, pridáme studené maslo a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
- Kuskus vsypeme do misy, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom alebo vodou a pridáme maslo. Premiešame a prikryjeme tanierom. Tekutinu necháme vsiaknuť, trvá to len pár minút a kuskus je hotový.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Polędwiczki wieprzowe z musztardą dijon i kuskusem.
KOMENTÁRE K RECEPTU