Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom

Recept Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krásne ružové mäso, šťavnaté a chutné. K tomu omáčka z dijonskej horčice a ako prílohu som zvolila kuskus. Jedna paráda. Chutný nedeľný obed. Autor: Romča

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 ksbravčová panenka
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebyolej
2 lyžičkydijonská horčica
100 mlsmotana na šľahanie
1 lyžicamaslo

Kuskus:

1 hrnček (200 ml)kuskus
1/4 lyžičkysoľ
podľa chutičierne korenie
1,5 hrnčekhorúci vývar
1 lyžičkamaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Panenku odblaníme, osolíme a okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Počas pečenia ju obraciame a opekáme zo všetkých strán asi 20 minút.
  2. Potom mäso vyberieme a zabalíme do alobalu.
  3. Výpek zredukujeme, trošku podlejeme vodou, pridáme horčicu a smotanu, rozmiešame a zredukujeme, pridáme studené maslo a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  4. Kuskus vsypeme do misy, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom alebo vodou a pridáme maslo. Premiešame a prikryjeme tanierom. Tekutinu necháme vsiaknuť, trvá to len pár minút a kuskus je hotový.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť