NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom
Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom
Recept Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Romča Važa Romča Važa    ·   8.4.2021

Bravčová panenka s dijónskou omáčkou a kuskusom

Krásne ružové mäso, šťavnaté a chutné. K tomu omáčka z dijonskej horčice a ako prílohu som zvolila kuskus. Jedna paráda. Chutný nedeľný obed. Autor: Romča

55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
1 ks
bravčová panenka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
olej
2 lyžičky
dijonská horčica
100 ml
smotana na šľahanie
1 lyžica
maslo

Kuskus:

1 hrnček (200 ml)
kuskus
1/4 lyžičky
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1,5 hrnček
horúci vývar
1 lyžička
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Panenku odblaníme, osolíme a okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji. Počas pečenia ju obraciame a opekáme zo všetkých strán asi 20 minút.
  2. Potom mäso vyberieme a zabalíme do alobalu.
  3. Výpek zredukujeme, trošku podlejeme vodou, pridáme horčicu a smotanu, rozmiešame a zredukujeme, pridáme studené maslo a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  4. Kuskus vsypeme do misy, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom alebo vodou a pridáme maslo. Premiešame a prikryjeme tanierom. Tekutinu necháme vsiaknuť, trvá to len pár minút a kuskus je hotový.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár