NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Grilované mäso Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi
Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi
Recept Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   15.6.2021

Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi

Niekedy sa samozrejme zažiada aj nám ženám poriadny kus mäsa. Nemusí byť iba kuracie, ale hlavne trošku premastené ako bravčová krkovička. Zvyknem ju marinovať a potom piecť vcelku, ale tentoraz som zvolila plátky, ktoré som piekla v rúre na cibuľke a čiernom pive. Pivo použite čierne, je oveľa lepšie ako klasické, počas pečenia krásne skaramelizuje a dodá vynikajúcu chuť. Autor: Milka

90 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Suroviny:

1 kg
bravčová krkovička
4 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie na bravčové mäso
1 ks
bujón
2 dl
voda
1 plechovka
pivo - lepšie čierne
olej

Taliansky šalát:

3 ks
uhorka
1/2 ks
pekingská kapusta
1 ks
cibuľa
3 lyžice
ocot
5 lyžíc
olej
1/2 hrnčeka
tatárka
talianske šalátové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krkovičku nakrájame na pláty, osolíme, okoreníme korením na bravčové mäso. Ja som použila hotovú marinádu na krkovičku.
  2. Nechala som 1 hodinu odstáť.
  3. Medzitým som si nakrájala cibuľu a vložila som ju do pekáča a podliala olejom. Na ňu som potom ukladala krkovičku, prikryla druhým pekáčom a vložila do rúry na 15 minút pri 200° C.
  4. Z bujónu a 2 dl vody som si pripravila zálievku, ktorou som mäso podliala. Dusilo sa ďalších 15 minút. Potom som ho podliala pivom a nechala som ho dusiť 20 minút stále zakryté. Posledných 20 minút mäso odkryjeme a dopečieme.
  5. Podávame s novými zemiakmi a talianskym šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár