Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi

Recept Bravčová krkovička pečená na pive so zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy sa samozrejme zažiada aj nám ženám poriadny kus mäsa. Nemusí byť iba kuracie, ale hlavne trošku premastené ako bravčová krkovička. Zvyknem ju marinovať a potom piecť vcelku, ale tentoraz som zvolila plátky, ktoré som piekla v rúre na cibuľke a čiernom pive. Pivo použite čierne, je oveľa lepšie ako klasické, počas pečenia krásne skaramelizuje a dodá vynikajúcu chuť. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Suroviny:

1 kgbravčová krkovička
4 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie na bravčové mäso
1 ksbujón
2 dlvoda
1 plechovkapivo - lepšie čierne
olej

Taliansky šalát:

3 ksuhorka
1/2 kspekingská kapusta
1 kscibuľa
3 lyžiceocot
5 lyžícolej
1/2 hrnčekatatárka
talianske šalátové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krkovičku nakrájame na pláty, osolíme, okoreníme korením na bravčové mäso. Ja som použila hotovú marinádu na krkovičku.
  2. Nechala som 1 hodinu odstáť.
  3. Medzitým som si nakrájala cibuľu a vložila som ju do pekáča a podliala olejom. Na ňu som potom ukladala krkovičku, prikryla druhým pekáčom a vložila do rúry na 15 minút pri 200° C.
  4. Z bujónu a 2 dl vody som si pripravila zálievku, ktorou som mäso podliala. Dusilo sa ďalších 15 minút. Potom som ho podliala pivom a nechala som ho dusiť 20 minút stále zakryté. Posledných 20 minút mäso odkryjeme a dopečieme.
  5. Podávame s novými zemiakmi a talianskym šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť