Bravčová krkovička na hubách

Recept Bravčová krkovička na hubách

Pridal: NajLucka, 30.10.2020

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelá voľba na nedeľný obed. Podávame s ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 30.10.2020

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4 plátkykrkovička
300 gmrazené huby
1 strúčikcesnak
1 lyžičkaplnotučná horčica
1 lyžičkasladká mletá paprika
1 lyžičkamletá rasca
soľ
korenie
1 lyžicaolej
1 lyžicamasť
2 lyžicemaslo

Na zápražku:

100 mlvoda
1 lyžicahladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso neklepeme, len narežeme na okrajoch. Pokvapkáme olejom, posypeme korením a osolíme. Necháme 2 hodiny v uzavretej nádobe v chladničke.
  2. Huby necháme v sitku rozmraziť. V panvici rozpálime masť a mäso sprudka z oboch strán restujeme celkom 10 minút.
  3. Do tlakového hrnca dáme huby, orestované mäso, podlejeme cca 200 ml vodou alebo vývarom a dusíme domäkka cca 20 minút. Mäso vyberieme a do hrnca pridáme horčicu, zápražku a necháme chvíľku prevariť. Podľa chuti eventuálne dosolíme.
  4. Vrátime mäso a krátko prehrejeme.
  5. Podávame s dusenou ryžou, zemiakmi, knedľou alebo cestovinou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť