NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčová krkovička na hubách
Bravčová krkovička na hubách
Recept Bravčová krkovička na hubách
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   30.10.2020

Bravčová krkovička na hubách

Skvelá voľba na nedeľný obed. Podávame s ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 plátky
krkovička
300 g
mrazené huby
1 strúčik
cesnak
1 lyžička
plnotučná horčica
1 lyžička
sladká mletá paprika
1 lyžička
mletá rasca
soľ
korenie
1 lyžica
olej
1 lyžica
masť
2 lyžice
maslo

Na zápražku:

100 ml
voda
1 lyžica
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso neklepeme, len narežeme na okrajoch. Pokvapkáme olejom, posypeme korením a osolíme. Necháme 2 hodiny v uzavretej nádobe v chladničke.
  2. Huby necháme v sitku rozmraziť. V panvici rozpálime masť a mäso sprudka z oboch strán restujeme celkom 10 minút.
  3. Do tlakového hrnca dáme huby, orestované mäso, podlejeme cca 200 ml vodou alebo vývarom a dusíme domäkka cca 20 minút. Mäso vyberieme a do hrnca pridáme horčicu, zápražku a necháme chvíľku prevariť. Podľa chuti eventuálne dosolíme.
  4. Vrátime mäso a krátko prehrejeme.
  5. Podávame s dusenou ryžou, zemiakmi, knedľou alebo cestovinou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár